Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

9 κακές συνήθειες που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια

Αναψυκτικά, λευκές τροφές, κόκκινο κρέας και αλκοόλ αυξάνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αντικαταστήστε τις βλαβερές συνήθειες με υγιεινές.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Tips για να μην…εξοκείλετε στις γιορτές

Ορεκτικά, αλκοόλ, καθιστική ζωή….οι εχθροί του βάρους μας τα Χριστούγεννα. Πώς θα αποφύγουμε τα επιπλέον κιλά.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Αλκοόλ: Μια καλοκαιρινή συνήθεια και όχι μόνο

Από την ξαπλώστρα της παραλίας μέχρι το ταβερνάκι ή τη βεράντα, τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μία καλοκαιρινή συντροφιά! Πόσο βλαπτικό μπορεί τελικά να είναι ένα.. 'ποτηράκι';

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Οι κανόνες της σωστής μετάβασης από τη νηστεία στην κρεοφαγία

Η αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, η μείωση στην κατανάλωση φυτικών ινών, η κατάχρηση αλκοόλ, συνδέονται με διαταραχή της μεταβολικής ισορροπίας του οργανισμού και συχνή εμφάνιση παθολογικών προβλημάτων κατά την περίοδο αμέσως μετά την Ανάσταση.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αλκοόλ και διατροφή

Άραγε ποτό και δίαιτα μπορούν να συνυπάρχουν; Φυσικά και μπορούν, αρκεί η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο ώστε να μην υπάρχει υπερπρόσληψη ‘άδειων’ θερμίδων.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του βάρους των γυναικών

Η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά στη μορφή του κόκκινου κρασιού, έχει συσχετισθεί με πολλά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών.

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Αλκοόλ και σωματικό βάρος

Η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και του σωματικού βάρους, παραμένει ένα 'αίνιγμα' στη διαρκώς εξελισσόμενη επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Τα παιδιά που προτιμούν πολύ γλυκιά γεύση, κινδυνεύουν από κατάθλιψη

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Addiction’, η ανταπόκριση των παιδιών σε έντονα γλυκές γεύσεις συνδέεται με οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού και κατάθλιψη.

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Αλκοόλ και γυναικεία σιλουέτα

Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ελαφριά (έως μέτρια) κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά κόκκινου κρασιού, δεν είναι μόνο ευεργετική για τη γυναικεία καρδιά, αλλά και για την σωματική της γραμμή.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και η σωστή διατροφή τον καρκίνο

Πρόσφατη αναφορά του The European Men’s Health Forum απένειμε 'Ολυμπιακό μετάλλιο' στους Έλληνες για την επίδοσή τους στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ και φυσιολογικώς, επακόλουθα, τους κατέτασσε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.