Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατροφής.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερη τηλεόραση για λεπτότερα παιδιά

Συμβουλές για να περιορίσουν τα παιδιά σας τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποφυγή της παχυσαρκίας.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013

Παιδική παχυσαρκία: 4 τεχνικές για να αλλάξετε προς το καλύτερο τη διατροφή του παιδιού

H παιδική παχυσαρκία εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν προδιάθεση στην αύξηση βάρους και είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα κακής διατροφής. Η κακή διατροφή με τη σειρά της είναι αποτέλεσμα λανθασμένων διατροφικών επιλογών.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Δίαιτα: Γιατί τα παρατάμε

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το 54% των ατόμων που ξεκίνησαν δίαιτα δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε άτομα που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση νοσογόνου παχυσαρκίας ήταν μόλις 12%.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία εμφανίζεται στις σημερινές δυτικές κοινωνίες με όλο και αυξανόμενα ποσοστά, με τη χώρα μας να κατέχει δυστυχώς τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ψυχικής Υγείας (UMHRI).

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Διατροφή μετά από βαριατρικά χειρουργεία

Η δίαιτα μετά από χειρουργεία παχυσαρκίας καθορίζει το είδος και την ποσότητα του φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί σε κάθε γεύμα.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Δίαιτα εναλλασσόμενων θερμίδων (on- off diet)

Ένα νέο διατροφικό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, υπόσχεται απώλεια σωματικού βάρους σε ποσοστό 101% του προσδοκώμενου σε ασθενείς που το εφαρμόζουν.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Γλυκαντικές ύλες: μια ασφαλής λύση για την παχυσαρκία και το σακχαρώδη διαβήτη;

Tις τελευταίες δεκαετίες η σύγχρονη βιομηχανία, σε συνδυασμό με την έρευνα της επιστήμης κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση με λιγότερες ενοχές και πιο ήπιες επιπτώσεις στα ζάχαρα αίματος. Αυτό έγινε εφικτό με πολλές πλέον ύλες, που μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;…

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας στο κοινωνικό μικροσκόπιο στην Ελλάδα

Ο λόγος για τα πρόσφατα δημοσιευμένα αποτελέσματα της μελέτης GRECO (Greek Childhood Obesity study) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, που μελέτησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σχέση κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών παραγόντων με την εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας.