Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012

Το απορρυθμισμένο βιολογικό ρολόι μάς παχαίνει

Η αναντιστοιχία μεταξύ της φυσιολογικής λειτουργίας του βιολογικού μας ρολογιού και των έντονων ρυθμών του καθημερινού μας προγράμματος δεν μάς προκαλεί μόνο υπνηλία αλλά φαίνεται πως αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που επιδεινώνει το φαινόμενο της παχυσαρκίας.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Οικογενειακά γεύματα… παράδοση ή σύγχρονη λύση;

Τα τελευταία χρόνια, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει την αξία των οικογενειακών γευμάτων στην προαγωγή της ανάπτυξης και της υγείας των παιδιών. Κι αυτό γιατί, όπως φαίνεται, τα οικογενειακά γεύματα αποτελούν ασπίδα στην εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας και βοηθούν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012

Πώς επηρεάζει η παχυσαρκία τη λειτουργία του εγκεφάλου

Σύμφωνα με αποτελέσματα επιστημονικών μελετών η αύξηση του σωματικού βάρους επηρεάζει σημαντικά και την εγκεφαλική λειτουργία.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Τρώτε περισσότερο...για να ζυγίζετε λιγότερο

'Τρώτε περισσότερο για να ζυγίζετε λιγότερο'....είναι η νέα προσσέγγιση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, έτσι όπως προέκυψε από το 20ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι μας παχαίνει τελικά;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει την παχυσαρκία πρόκληση του 21ου πρώτου αιώνα. Κι αναρωτιέται κανείς τι οδηγεί τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην παχυσαρκία και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Το κίνητρο για αδυνάτισμα

Με το πέρασμα των χρόνων οι Έλληνες φαίνεται να κληρονομούν εκτός από χρέη και πολλά κιλά, εφόσον τα δεδομένα δείχνουν πως τα ποσοστά της παχυσαρκίας αυξάνονται. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε ένα όλο και πιο πιεστικό και ασφυκτικό περιβάλλον να βρεις το 'κουράγιο' και τη θέληση να αδυνατίσεις;

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Παχυσαρκία: η νόσος - πρόκληση της εποχής μας

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και είναι φυσικό κάποιες φορές να υπάρξει απόκλιση από το επιθυμητό. Τι είναι αυτό που κάνει την παχυσαρκία ένα τόσο δυσεπίλυτο πρόβλημα;

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Αδυνατίζουν τα φύκια;

Τι καινούριο παρουσιάστηκε στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, ECO 2011, στην Κωνσταντινούπολη;

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Συμπεριφορικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Είναι γνωστό πως η παχυσαρκία, σε μεγάλο βαθμό αποτελεί γονιδιακό πρόβλημα, δεδομένου ότι μια σειρά από γονίδια σχετίζονται με την εμφάνιση της, ενώ συχνά αυτή σχετίζεται και με ορμονικές διαταραχές.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Η παχυσαρκία είναι πιο επικίνδυνη από το κάπνισμα

Eρευνητές υπολόγισαν ότι η ποιότητα ζωής και η μείωση των ετών εξαιτίας της παχυσαρκίας είναι πλέον ίση ή μεγαλύτερη από τα χρόνια που χάνονται λόγω του καπνίσματος.