Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Πότε εισάγουμε τις στερεές τροφές στο βρέφος

Η Μεταβατική περίοδος ταυτίζεται με την περίοδο εισαγωγής στη διατροφή του βρέφους των στερεών τροφών. Οι διεθνείς οργανισμοί υγείας συνιστούν αυτή να ξεκινά τον 6ο μήνα της ζωής και οπωσδήποτε όχινωρίτερα από τον 4ο μήνα.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Η παιδική διατροφή στις διακοπές

Η περίοδος των διακοπών είναι ένα χρονικό διάστημα όπου οι διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με το πρότυπο διατροφής που εφαρμόζεται στην οικογενειακή εστία.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Εξεταστική περίοδος: διατροφή για επιτυχία δίχως δάκρυα

Έχει αποδειχθεί ότι η σωστά σχεδιασμένη διατροφή, αποτελεί φυσικό ‘ντοπάρισμα’ για τους υποψήφιους. Ποιο διατροφικό σχήμα συνιστάται για μέγιστη απόδοση στο διάβασμα;

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Ντοματόσουπα με δυόσμο

H ντομάτα και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία της, θεωρούνται σαφέστατα οι πιο άμεσες πηγές λυκοπενίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, μια και η περίοδος κατανάλωσής της στην διάρκεια του έτους, είναι ως γνωστό πιο ευρεία από εκείνη του καρπουζιού.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

8 tips για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές

Περίοδος γιορτών. Αυτό σημαίνει διασκέδαση, συγκεντρώσεις, έξοδοι, μπουφές με λαχταριστές λιχουδιές ή …παραπάνω κιλά και πόντοι γύρω από τη μέση. Πώς όμως θα αποφύγετε τη συσσώρευση περιττών κιλών και πώς θα περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων;

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

10 συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Οι μέρες του Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για να δούμε φίλους και συγγενείς, να απολαύσουμε την οικογενειακή γαλήνη και φυσικά να φάμε τα ιδιαίτερα Πασχαλινά εδέσματα. Ωστόσο, θέλει προσοχή ώστε οι διακοπές μας να μην συνοδευτούν με αύξηση του βάρους και τελικά με μια επιβαρημένη υγεία.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005

Η διατροφή το Πάσχα - Τι πρέπει να προσέξουμε;

Το Πάσχα είναι μία περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η παράδοση «επιβάλλει» δύο εντελώς αντίθετες διατροφικές συμπεριφορές και δίαιτες.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004

Διατροφή εγκύου: Αλάτι & Ζάχαρη

Η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική αλλά και κρίσιμη περίοδος για τη ζωή μιας γυναίκας. Πρέπει να προσέχει το βάρος της και τη διατροφή της για να εξασφαλίσει μια ομαλή έκβαση και την υγεία του βρέφους.

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004

Διατροφή του παιδιού μέχρι και την εφηβεία

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διατροφή του ανθρώπου επικεντρώνεται στην παιδική ηλικία γιατί είναι η περίοδος κατά την οποία αυξάνεται και διαπλάθεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003

Διατροφή στην παιδική ηλικία

Η παιδική ηλικία αποτελεί μία σημαντική φάση της ζωής του ανθρώπου, καθώς είναι η περίοδος όπου πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στην ψυχοσωματική του ανάπτυξη και ωρίμανση.