Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Ψητή μπανάνα σε ροδέλες πορτοκαλιού

Μια συνταγή που ενδείκνυται για ανθρώπους με υπέρταση.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;…

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Υπέρταση και σόγια

Μελέτη έδειξε ότι μια απλή διατροφική αλλαγή και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενηςπρωτεΐνης μπορεί να ελαττώσει την Αρτηριακή Πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010

Αλάτι: Φίλος ή εχθρός;

Η προσθήκη αλατιού σχεδόν σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα γίνεται όλο και πιο 'επικίνδυνη' αφού μαζί με αυτό αυξάνεται και ο κίνδυνος υπέρτασης.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας

Ως γνωστό, η παχυσαρκία αποτελεί γενεσιουργό αιτία δεκάδων δυσμενών καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι υπεριλιπιδαιμίες, η λιπώδης διήθηση της ήπατος, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, τα αναπνευστικά προβλήματα, κ.ά.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς θα μειώσετε την πρόσληψη αλατιού

Η υπέρταση είναι κληρονομική. Γι αυτό εάν υπάρχει ιατρικό ιστορικό στην οικογένειά σας, θα πρέπει να περιορίσετε το αλάτι στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωπο ευαίσθητοι στο αλάτι, και ίσως τα νεφρά σας να μην έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την πρόσληψη αλατιού.

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008

Υπέρταση: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να σχολιάσει κάποιους δημοφιλείς μύθους, σχετικούς με τη διατροφή και την υπέρταση και να αποδώσει στα τρόφιμα την πραγματική θέση και αξία τους.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Ο ρόλος της διατροφής στην αρτηριακή υπέρταση

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και παγκοσμίως. Παρά τον υψηλό επιπολασμό της, η αρτηριακή υπέρταση δεν αντιμετωπίζεται και δε ρυθμίζεται κατάλληλα από την πλειοψηφία των πασχόντων.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και παγκοσμίως. Παρά τον υψηλό επιπολασμό της, η αρτηριακή υπέρταση δεν αντιμετωπίζεται και δε ρυθμίζεται κατάλληλα από την πλειοψηφία των πασχόντων.

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007

Οι νέες οδηγίες για τον έλεγχο της υπέρτασης

'Ενας στους πέντε 'Ελληνες παρουσιάζει πρόβλημα υπέρτασης. Είναι ασυμπτωματική νόσος και οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα τις νέες οδηγίες για τον έλεγχο της υπέρτασης.