Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Βρώμη: Σύμμαχος στη μείωση της χοληστερόλης

Στην προσπάθεια για έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, μια μοναδική τροφή, η βρώμη, φαίνεται να αποτελεί ένα πρώτης τάξης φυσικό σύμμαχο,

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011

Οι νέες διατροφικές οδηγίες για τη μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, ανασκοπώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ανανέωσαν τις διατροφικές οδηγίες για τη διαχείριση των δυσλιπιδαιμιών.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Χοληστερόλη στα παιδιά

Tα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στα παιδιά αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Αποχή από το κρέας και υγεία

Συγκριτικές μελέτες ανάμεσα σε πληθυσμούς που ακολουθούν παραδοσιακά μοντέλα διατροφής ή κατά βάση χορτοφαγικές δίαιτες και πληθυσμούς που καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε καθημερινή βάση ανέδειξαν ότι οι ‘κρεοφάγοι’ έχουν υψηλότερη χοληστερόλη.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Φυτοστερόλες: Οι νέοι σύμμαχοι της καρδιάς μας

Οι φυτικές στερόλες συστήνονται επίσημα από το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη χοληστερόλη των ΗΠΑ.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Διατροφή χαμηλής χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών

Η χοληστερόλη είναι μια ουσία την οποία χρειάζεται το σώμα για καλή λειτουργία της υγείας και του μυαλού. Παρόλα αυτά, η μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης στο αίμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Μειώστε την κακή χοληστερόλη

Xωρίς να χρειαζόμαστε πάντα τη βοήθεια φαρμάκων, μπορούμε εύκολα να ελέγξουμε τη χοληστερόλη στο αίμα μας, διατηρώντας τη στο σωστό επίπεδο.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Σόγια και καρδιά

Πρόσφατες επιστημονικές μέλετες έδειξαν ότι σε άτομα που πρόσθεσαν την πρωτεΐνη σόγιας στη διατροφή τους, τα επίπεδα της ολικής και της κακής LDL χοληστερόλης μειώθηκαν.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Φυσικοί 'σύμμαχοι' κατά της χοληστερόλης

Σύμφωνα με τα νεώτερα ερευνητικά στοιχεία από την επιδημιολογική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε σε Ελληνικό πληθυσμό, μπορεί να γίνει η υπόθεση ότι περίπου 3 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από υπερχοληστερολαιμία.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Το 'καλό λίπος' του σώματος

H χοληστερόλη ανήκει σε διαφορετική κατηγορία λιπαρών από τα τριγλυκερίδια, ενώ τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα διαφέρουν από τα πολυακόρεστα, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα ως προς το λειτουργικό τους αποτέλεσμα στα λιπίδια του αίματος.