Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 18:55

Κόκκινη πιπεριά: Λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες

Από τα πιο δημοφιλή λαχανικά, η κόκκινη πιπεριά είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών αλλά και πολλών αντιοξειδωτικών.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023, 19:30

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος του αγγουριού στην υγεία

Πολύ λίγες τροφές είναι τόσο δροσερές όσο το αγγούρι. Τρώγεται φρέσκο ή ως πίκλα ενώ ακόμα καλύπτει δροσερά τα μάτια…στο spa.

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023, 19:15

Ρόκα: Γεύση στη σαλάτα, υγεία στο σώμα

Παρέχει ποικιλία αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών και περιέχει πιο πολύ ασβέστιο από τη λαχανίδα.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, 13:42

Βιταμίνη Κ2: Πώς ωφελεί την υγεία

Μπορεί να έχετε ακουστά την βιταμίνη Κ, αλλά τι είναι η βιταμίνη Κ2 και πού τη βρίσκουμε;

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, 08:00

Διατροφικές συμβουλές για γυναίκες άνω των 50

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται μια γυναίκα μετά την ηλικία των 50 για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού της;

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023, 17:56

Μία επίκαιρη σύγκριση για όσους αναζητούν βιταμίνη C: 1 ακτινίδιο = 2 πορτοκάλια

Το γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο έχει ορισμένες ιδιότητες που ευνοούν την υγεία και που πολλά άλλα φρούτα δεν μπορούν να συναγωνιστούν.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023, 14:36

Μαρούλι: Ενυδατώνει και χτίζει γερά οστά

Tα οφέλη στην υγεία προέρχονται κυρίως από το περιεχόμενό του σε βιταμίνες.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 12:34

66 τροφές και βότανα της καθημερινότητας προστατεύουν από καρκίνο, έμφραγμα, διαβήτη, άνοια

Κύρια φυσικά αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε, τα καροτενοειδή, η λουτεΐνη, το λυκοπένιο, το σελήνιο, τα φλαβονοειδή, οι ταννίνες, οι φαινόλες και οι λιγνάνες.

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022, 11:00

Φολικό οξύ: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε;

Ποια είναι τα οφέλη που έχει το φολικό οξύ για τον οργανισμό μας και από ποιες τροφές μπορούμε να το προσλάβουμε;

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, 12:32

Πώς μπορούμε να λαμβάνουμε περισσότερη βιταμίνη Κ;

Η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Από ποιες πηγές την προσλαμβάνουμε;