Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013

Γιατί πρέπει να τρώμε όλοι μαζί

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η οικογενειακή συγκέντρωση στο τραπέζι είναι συνδεδεμένη με την απώλεια βάρους των παιδιών, με την πρόσληψη περισσότερων υγιεινών τροφών, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και με αύξηση της αυτοεκτίμησής τους.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Φύτρα και διατροφή

Τα φύτρα αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, αλλά και για όσους ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013

Συμβουλές για ασφαλή απώλεια βάρους μετά από βαριατρικά χειρουργεία

Προκειμένου να φτάσετε, με ασφάλεια, το βάρος που έχετε θέσει σαν στόχο μαζί με το χειρουργό σας, κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της διατροφής έπειτα από βαριατρικά χειρουργεία θα πρέπει να:

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Δίαιτα εναλλασσόμενων θερμίδων (on- off diet)

Ένα νέο διατροφικό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, υπόσχεται απώλεια σωματικού βάρους σε ποσοστό 101% του προσδοκώμενου σε ασθενείς που το εφαρμόζουν.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Τροφές που ανοίγουν την όρεξη

Είναι σημαντικό για όσους επιθυμούν να αυξήσουν το βάρος τους αλλά και για εκείνους που επιδιώκουν απώλεια βάρους να γνωρίζουν ποιές είναι οι τροφές που ανοίγουν την όρεξη.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Χάστε πόντους και κιλά, τρώγοντας σωστά και υγιεινά!

Τελικά η όσο το δυνατόν ευκολότερη απώλεια βάρους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για ένα γρήγορο και ποιοτικά καλό αποτέλεσμα.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

3 λόγοι που δεν χάνετε κιλά!

Η απώλεια βάρους και η μακροχρόνια διατήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν είναι τυχαίο ότι τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό καταφέρνει να σταθεροποιηθεί στο νέο μειωμένο βάρος.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012

Συμπληρώματα: Πόσο 'μαγικά' είναι;

Πόσες φορές διαβάσατε για το 'μαγικό' συμπλήρωμα που βοηθάει σε καλύτερη καύση λίπους, οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους ή/και σας βοηθά εύκολα να 'χτίσετε' το σώμα που επιθυμείτε;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Tips για μόνιμη απώλεια βάρους

Η λέξη κλειδί για τη μόνιμη απώλεια βάρους είναι η δέσμευση. Βάζουμε την επίτευξη αυτού του στόχου ως θέμα υψηλής προτεραιότητας και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Παχυσαρκία: η νόσος - πρόκληση της εποχής μας

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και είναι φυσικό κάποιες φορές να υπάρξει απόκλιση από το επιθυμητό. Τι είναι αυτό που κάνει την παχυσαρκία ένα τόσο δυσεπίλυτο πρόβλημα;