Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017, 14:50

Ατοπική δερματίτιδα: Έγκριση του Dupilumab από τον FDA

Το Dupilumab θα είναι διαθέσιμο εντός της εβδομάδας στους ασθενείς στις ΗΠΑ που πάσχουν από αυτή τη χρόνια και εξουθενωτική μορφή εκζέματος.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 13:43

Θετικά αποτελέσματα για το Dupilumab στη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που έλαβαν το υπό έρευνα φάρμακο σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στις παραμέτρους που σχετίζονται με τη συνολική βαρύτητα της νόσου σε σύγκριση με όσους έλαβαν μόνο τοπικά κορτικοστεροειδή.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017, 17:21

Απομακρύνοντας τον κύκλο εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας

Η ατοπική δερματίτιδα - ΑΔ - (γνωστή επίσης και ως ατοπικό έκζεμα) είναι ένα κληρονομικό νόσημα που προσβάλει 1 στους 6 ανθρώπους σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016, 16:48

Αποτελέσματα μελετών για το dupilumab σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα

Το dupilumab είναι η πρώτη συστηματική θεραπεία με θετικά αποτελέσματα μελετών Φάσης 3 σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, μια σοβαρή, χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010, 17:48

Έρευνα συνδέει την ατοπική δερματίτιδα με την πιθανότητα καρκίνου

Άνθρωποι που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με όσους δεν πάσχουν από αυτήν, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009, 19:01

Νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα, το γνωστό σε όλους μας έκζεμα, αποτελεί εφιάλτη για χιλιάδες συμπατριώτες μας κι εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.