Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016

Η διάσειση αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας

Νέα έρευνα συνδέει τη διάσειση με αυξημένο κίνδυνο να θέσει κάποιος τέρμα στη ζωή του. Ο κίνδυνος αλλάζει ανάλογα με το αν η διάσειση συμβαίνει σαββατοκύριακο ή καθημερινές.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί η ξεκούραση μετά από διάσειση είναι σημαντική

Νέα στοιχεία από πειράματα σε ζώα δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αποτυγχάνει να κάνει τις κατάλληλες ‘’επιδιορθώσεις’’ όταν δεν έχει αρκετό χρόνο μετά από τον τραυματισμό.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Πώς επηρεάζει η διάσειση τον εγκέφαλο των παιδιών

Παιδιά που έχουν υποστεί διάσειση εμφανίζουν ελλείψεις στην εγκεφαλική λειτουργία και τη νοητική επίδοση, περίπου 2 χρόνια μετά τον τραυματισμό, έδειξε νέα έρευνα.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015

Η ανάρρωση από τη διάσειση καθυστερεί περισσότερο στους ηλικιωμένους

Μικρή έρευνα υποδεικνύει ότι οι τραυματισμοί στο κεφάλι σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν πιο έντονη επίπτωση.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Υψηλός κίνδυνος διάσεισης σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο

Πολύ συχνοί είναι οι τραυματισμοί στο κεφάλι σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τη συχνότητα διάσεισης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Η βλάβη από διάσειση διαρκεί μήνες

Η βλάβη που προκαλείται από τη διάσειση μπορεί να παρατηρείται και μήνες μετά τον τραυματισμό και πολύ καιρό μετά την αίσθηση από τους ασθενείς ότι έχουν αναρρώσει, δείχνουν απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Η διάσειση έχει συνέπειες ακόμα και 30 χρόνια αργότερα

Μια διάσειση που συνέβη νωρίτερα στην καριέρα ενός αθλητή, μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, την προσοχή και το χρόνο αντίδρασης 30 χρόνια αργότερα, σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες.