Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016

Σε ετοιμότητα το ΕΚΕΠΥ για το δυστύχημα που έγινε σε τουριστικό λεωφορείο στην Αλβανία

Μετά από αίτημα του Αλβανού Υπουργού Υγείας μέσω της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα και την έγκριση του Υπουργού Υγείας, κου Ανδρέα Ξανθού, ετέθη σε εφαρμογή σχέδιο μαζικής διακρατικής αεροδιακομιδής τεσσάρων εγκαυματιών.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΓΕΠ: Όλες οι εξελίξεις στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των χημικών εγκαυμάτων

Πραγματοποιήθηκε επιστημονική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χημικών εγκαυμάτων.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Βαρύτατοι τραυματισμοί σε πρόσφυγες αντιμετωπίζονται στα δημόσια νοσοκομεία

Οι γιατροί των νοσοκομείων αντιμετωπίζουν από απλές κακώσεις, χειρουργικές παθήσεις έως και βαρύτατα περιστατικά, όπως αυτό του εκτεταμένου ηλεκτρικού εγκαύματος στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των χημικών εγκαυμάτων

Eργαζόμενους σε βιομηχανίες χημικών προϊόντων, λιπασμάτων, τροφίμων, πλαστικών, ελαστικών, χρωμάτων, χάρτου, και σε πολλούς άλλους κλάδους μπορεί να κινδυνεύσουν από χημικά εγκαύματα.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Δερματικό επίθεμα εντοπίζει λοιμώξεις

Δερματικό επίθεμα επιτρέπει στους γιατρούς να εντοπίσουν βακτηριακές λοιμώξεις και να τις αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα, ιδιαίτερα σε παιδιά με εγκαύματα.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Οδηγίες για αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα, προειδοποιούν οι επιστήμονες, οι οποίοι δίνουν μία σειρά από συμβουλές για αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε μονάδες του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014

Ελπίδες για ανάπλαση του κερατοειδούς

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασης ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υποστεί εγκαύματα και χημικούς τραυματισμούς.

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαύματα: Ερευνητές ανέπτυξαν δέρμα που θα περιορίζει τα σημάδια

Ερευνητές ανέπτυξαν δέρμα με πλήρως λειτουργικά αιμοφόρα και λεμφατικά τριχοειδή, αναφέρει το περιοδικό 'Science Translational Medicine.'

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Μύθοι και Αλήθειες στις Πρώτες Βοήθειες

Τί πρέπει να κάνουμε όταν 'γυρίσει' η γλώσσα; Τελικά, 'γυρίζει' η γλώσσα; Πώς αντιμετωπίζουμε το έγκαυμα από τον ήλιο ή από την κατσαρόλα την ώρα που μαγειρεύουμε;