Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009

‘Αγλαΐα Κυριακού’: Εγκαινιάστηκε ‘μπανιέρα’ για παιδιά με εγκαύματα

Με μια υπερσύγχρονη ‘μπανιέρα’ για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων των παιδιών, εξοπλίστηκε το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγλαΐα Κυριακού'.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του δέρματος

Άνθρωποι που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα, που είναι δηλαδή περισσότερο ευάλωτοι στα εγκαύματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Πώς να αποφύγετε τα παιδικά εγκαύματα

Τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα από συσκευές ή αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι. Έτσι, καλό είναι να λαμβάνετε προφυλάξεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007

Τρίτη ηλικία: Προσοχή στις συχνές πτώσεις

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών θα δεχτούν τη φροντίδα ενός γιατρού, λόγω ενός τραυματισμού. Οι πτώσεις αποτελούν την κύρια αιτία τραυματισμού των ηλικιωμένων ατόμων, ενώ ακολουθούν τα τροχαία ατυχήματα, τα εγκαύματα και οι τραυματισμοί από φωτιά, οι πνιγμοί και οι δηλητηριάσεις.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007

Τα εγκαύματα οδηγούν σε καρδιοπάθειες

Τα σοβαρά εγκαύματα μπορούν να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα σε όσους υποφέρουν από αυτά και να αποτελέσουν σημαντική αιτία θανάτου, δηλώνουν αμερικανοί ειδικοί.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007

Προσοχή στα εγκαύματα σε νεαρή ηλικία

Τα παιδιά πρέπει να είναι επαρκώς προστατευμένα, όταν πρόκειται να εκτεθούν στον ήλιο, καθώς η ακτινοβολία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Σε ετήσια βάση, διαγιγκώσκονται 60.000 κακοήθη μελανώματα σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους οποίους οι 16.000 χάνουν τη ζωή τους.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007

Δωρεάν εξέταση από δερματολόγο στην Ευρωπαική Εβδομάδα Μελανώματος

Ένας στους δύο Έλληνες έχει πάθει ηλιακό έγκαυμα πριν κλείσει το 18ο έτος της ζωής του, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πέντε εγκαύματα κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας τριπλασιάζουν τον κίνδυνο ν΄αναπτύξει κάποιος καρκίνο του δέρματος στην ηλικία των 50 ετών.