Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022

Δέκα δωρεάν τοκετοί από το Ιασώ για την ημέρα της μητέρας

Ισχύει για φυσιολογικούς τοκετούς ή καισαρικές τομές που θα πραγματοποιηθούν έως τις 31 Αυγούστου του 2023. Πώς δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενες. Ποια έξοδα καλύπτει.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό εγκύων

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίπλα στη Γυναίκα» και περιλαμβάνει διαδικτυακά ενημερωτικά μηνύματα για τη σημασία του εμβολιασμού ειδικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

Νέα επαναστατική εφαρμογή My Life Live

Δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια να παρακολουθούν ζωντανά, μέσα από την οθόνη του Smartphone ή του Tablet τους την εξέλιξη των εμβρύων τους κατά την παραμονή τους στο εργαστήριο.

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022

Η σημασία των Υπερήχων στην υγιή εξέλιξη μιας κύησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου, η Δρ Βασιλική Παπαγιάννη, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Εμβρυομητρικής, Μαιευτικό & Γυναικολογικό Κέντρο FeminArt & Επιστημ. Συνεργάτης νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, μας εξηγεί ποια είναι τα βασικά υπερηχογραφήματα στην εγκυμοσύνη και γιατί πρέπει να είμαστε συνεπείς στη διενέργειά τους!

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022

Οι κίνδυνοι από τη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς στην εγκυμοσύνη

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία τους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της μητέρας και του μωρού.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022

Χρήση κάνναβης στην εγκυμοσύνη συνδέεται με παχυσαρκία και αυξημένη γλυκόζη στο παιδί  

Τα πεντάχρονα παιδιά είχαν υψηλότεη λιπώδη μάζα και επίπεδα γλυκόζης νηστείας σε σύγκριση με παιδιά που δεν εκτέθηκαν σε κάνναβη κατά την κύηση.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022

Η χρήση ουσιών στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο για ΔΕΠΥ στο παιδί

Γυναίκες που χρησιμοποιούσαν περισσότερες από μια ουσίες στην εγκυμοσύνη συνδυάζοντας καπνό και μαριχουάνα ή οπιοειδή και αλκοόλ, αύξαναν τον κίνδυνο να εμφανίσουν τα παιδιά τους ΔΕΠΥ σχεδόν κατά 50%.

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Έκθεση σε φθαλικές ενώσεις πριν την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μωρών

Οι φθαλικές ενώσεις είναι ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και χρησιμοποιούνται σε πλαστικά και ως πρόσθετα τροφίμων.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022

Το κάπνισμα πριν και μετά τη σύλληψη συνδέεται με καθυστερημένη ανάπτυξη του εμβρύου

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έως την 10η εβδομάδα κύησης, η ανάπτυξη του εμβρύου καθυστερούσε σχεδόν κατά μια ημέρα σε γυναίκες που κάπνιζαν τουλάχιστον 10 τσιγάρα την ημέρα σε σύγκριση με όσες δεν κάπνιζαν και κατά 1.6 ημέρες σε καπνίστριες που είχαν συλλάβει με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

H ΒΙΑΝΕΞ ανανεώνει τη συνεργασία της με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live

Η εταιρεία «υιοθετεί» το νησί της Πάτμου για έναν ολόκληρο χρόνο, στηρίζοντας τα ζευγάρια του νησιού στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.