Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Εντοπίστηκαν 5 υποομάδες εκζέματος

Το εύρημα που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η δερματική πάθηση μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους διαφορετικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017

Ατοπική δερματίτιδα: Έγκριση του Dupilumab από τον FDA

Το Dupilumab θα είναι διαθέσιμο εντός της εβδομάδας στους ασθενείς στις ΗΠΑ που πάσχουν από αυτή τη χρόνια και εξουθενωτική μορφή εκζέματος.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Νευροδερματίτιδα: Τα αντιβιοτικά κατά των μολυσμένων εκζεμάτων δεν βοηθούν

Η τοπική αλλά και συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών δεν βοηθά στην επούλωση των μολυσματικών εκζεμάτων σε παιδιά με νευροδερματίτιδα.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017

Απομακρύνοντας τον κύκλο εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας

Η ατοπική δερματίτιδα - ΑΔ - (γνωστή επίσης και ως ατοπικό έκζεμα) είναι ένα κληρονομικό νόσημα που προσβάλει 1 στους 6 ανθρώπους σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τα επίπεδα βιταμίνης Β στην εγκυμοσύνη συνδέονται με τον κίνδυνο εκζέματος στο παιδί

Χαμηλά επίπεδα νικοτιναμίδης και σχετικών μεταβολιτών τρυπτοφάνης στην έγκυο παίζουν ρόλο στην εμφάνιση εκζέματος στο παιδί, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο χωρισμός και το διαζύγιο μπορούν να προκαλέσουν έκζεμα και μυϊκούς πόνους

Ενώ οι άντρες τείνουν να υποφέρουν από πιο μακροχρόνια θέματα υγείας μετά το διαζύγιο, οι γυναίκες επηρεάζονται πιο σοβαρά βραχυπρόθεσμα, υπέδειξε νεά έρευνα.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η Pfizer αγοράζει την Anacor Pharma για 5,2 δισ. δολάρια

Η εταιρία επιθυμεί να αποκτήσει το Crisaborole, μια πειραματική θεραπεία της Anacor για το έκζεμα που επηρεάζει 18-25 εκατ. ανθρώπους στις ΗΠΑ. Η Pfizer εκτιμά ότι το τζελ θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει πωλήσεις αξίας δύο δισ. δολαρίων.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Ποιος είναι ο ρόλος των γονιδίων στο έκζεμα

Ερευνητές ανακάλυψαν 10 νέες γονιδιακές ποικοιλομορφίες, φέρνοντας το συνολικό αριθμό όσων είναι γνωστό πως συνδέονται με το έκζεμα σε 31.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Αντιμετώπιση του εκζέματος μέσω selfie

Η φωτογράφιση ενός δερματικού προβλήματος και η αποστολή του στον δερματολόγο για ανάλυση μέσω κινητού τηλεφώνου, μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί πολύτιμη λύση στην αντιμετώπισή του, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Έρευνα: Η βιταμίνη D βοηθά παιδιά με έκζεμα

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να μειώσει σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα που σχετίζονται με το παιδικό έκζεμα.