Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κρίσιμα τα πρώτα 3 έως 5 λεπτά για τη σωτηρία του εμφραγματία

Τα 3 έως 5 λεπτά που προλαμβάνουν και σώζουν στον εμφραγματία τη ζωή, τόνισε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Διευθυντής του Τζάνειου Νοσοκομείου κ. Στέφανος Φούσας.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σημαντική ελπίδα για μυοκαρδιακή αναγέννηση οι κυτταρικές θεραπείες

Αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών μελετών δίνουν σημαντική ελπίδα για το μέλλον στον τομέα της μυοκαρδιακής αναγέννησης με κυτταρικές θεραπείες, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

H κατάθλιψη τετραπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος

Η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία, παράλληλα με την αυξανόμενη πίεση λυγίζουν τους ώμους των κατοίκων της χώρα μας και δεν αυξάνονται μόνο οι αυτοκτονίες αλλά και τα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Συμμετοχή του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο ‘Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Ασθενών με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου με πρωτογενή αγγειοπλαστική’

Ασθενείς με έμφραγμα του μυοκαρδίου θα αντιμετωπίζονται με πρωτογενή αγγειοπλαστική στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο της εφημερίας του.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς όρια η χρήση των στεντ στη χώρα μας

Η απόλυτη ένδειξη εμφύτευσης ενός stent, αναφέρει ο κ. Κρεμαστινός είναι είτε το εξελισσόμενο έμφραγμα είτε η προεμφραγματική ασταθής στηθάγχη.

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010

Προσοχή στη μετάβαση από επώνυμα υπολιπιδαιμικά φάρμακα σε γενόσημα

Η μετάβαση από την υπολιπιδαιμική θεραπεία με ατορβαστατίνη σε γενόσημες στατίνες αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Εμφράγματα και εγκεφαλικά από τη ρύπανση

Ισχυρότερες από ποτέ είναι οι ενδείξεις ότι η ρύπανση από τις βιομηχανίες, τις εξατμίσεις και την παραγωγή ενέργειας προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010

Αυξημένος ο αριθμός των εμφραγμάτων τον χειμώνα

Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας αυξάνουν το ποσοστό των εμφραγμάτων, με αποτέλεσμα το χειμώνα να έχουμε αύξησή τους σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Πάσχουν 500.000 έως 700.000 Έλληνες

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, είναι η αιτία για καρδιοπάθειες, εμφράγματα και εγκεφαλικά, πέραν φυσικά των νοσημάτων θώρακος, που οδηγούν σε βαρύτατες επιπλοκές και στο θάνατο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Αναπρογραμματισμός κυττάρων βοηθά στην επούλωση της καρδιάς

Ερευνητές αναπρογραμμάτισαν κύτταρα που συμβάλλουν στη δημιουργία τραυματισμένου ιστού μετά από έμφραγμα σε είδος κυττάρων που επιδιορθώνουν τη βλάβη στον καρδιακό μυ, σύμφωνα με έρευνα σε ποντίκια.