Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς θέρμανση η αιμοκάθαρση στο Ρίο

Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να μπουν στο χώρο, όπου επικρατούσαν συνθήκες παγετού!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Αναλογική κάλυψη εξόδων μετακίνησης για αιμοκάθαρση

Με αναλογικό τρόπο θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ τα έξοδα μετακίνησης ασφαλισμένων, οι οποίοι πραγματοποιούν λιγότερες από 13 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το μήνα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Κάλυψη εξόδων αιμοκάθαρσης το καλοκαίρι

Τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών, από το χώρο διακοπών στο πλησιέστερο κέντρο αιμοκάθαρσης, καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για δύο από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012

Γέφυρα ζωής μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας για 62χρονο λήπτη νεφρού

Γέφυρα ζωής στήθηκε στις 5 Ιουνίου μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας για έναν 62χρονο άνδρα, για τον οποίο βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα νεφρού, που περίμενε τα τελευταία 3 χρόνια που υποβαλόταν σε αιμοκάθαρση.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012

Το μέλλον στην αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρών

Τα τελευταία χρόνια η βιοτεχνολογία έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση τεχνικών υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, που να προσομοιάζουν με τη φυσιολογική νεφρική λειτουργία.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα λειτουργίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λάρισας

Προβλήματα, που προκύπτουν από την παλαιότητα των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην αιμοκάθαρση, αλλά και από την προσωρινή (;) ακατάλληλη χωροθέτηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των νεφροπαθών του ν. Λάρισας.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Περιτοναϊκή κάθαρση στο σπίτι για νεφροπαθείς τελικού σταδίου

Σήμερα, περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους θα πεθάνουν, εάν δεν υποβληθούν σε αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010

Ντυνάν: Αναστολή λειτουργίας μονάδας αιμοκάθαρσης

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού λόγω της μη έκδοσης βεβαίωσης καλής λειτουργίας και της καταγγελίας της σύμβασης αιμοκάθαρσης από τον ΟΑΕΕ, ανακοίνωσε το νοσοκομείο 'Ερρίκος Ντυναν'.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Αιμοκάθαρση: Η κούραση προειδοποιεί για καρδιαγγειακό επεισόδιο

Η κούραση σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί προειδοποίηση για επερχόμενη καρδιακή προσβολή ή άλλα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Καθυστερούν οι διαγωνισμοί για τα νοσοκομεία

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, ήταν προετοιμασμένη ως το τέλος Ιουλίου να ξεκινήσει τους νέους διαγωνισμούς για τα προϊόντα αιμοκάθαρσης και τα καρδιολογικά υλικά που θα χρειαστούν τα νοσοκομεία, αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο.