Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια Θ. Κουμπούρα

Τη βαθύτατη θλίψη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, για τον άδικο και πρόωρο χαμό της παιδοψυχιάτρου Θωμαΐδος Κουμπούρα, εκφράζει η ΕΕΜ ΔΕΠΥ.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Η πολλή ενασχόληση με το Facebook τα Χριστούγεννα φέρνει θλίψη

Νέα έρευνα, του University of Copenhagen, υποδεικνύει ότι η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ζήλειας.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Η λυπητερή μουσική είναι καλή επιλογή για κάποιον που νιώθει θλίψη;

Η ακρόαση λυπητερής μουσικής οδήγησε σε αισθήματα ευχαρίστησης σχετικών με την απόλαυση της μουσικής σε ορισμένους ή αισθήματα παρηγοριάς όταν η λυπητερή μουσική προκαλούσε αναμνήσεις, έδειξε η έρευνα.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΠΙΣ: Θλίψη και οργή για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Η αναφορά ότι κάποιοι Ιατρικοί Σύλλογοι παραβιάζουν συμβατικές υποχρεώσεις παρόχων υγείας, με μονομερή διακοπή παροχής υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, θα έπρεπε να προβληματίσει κυρίαρχα τον ΕΟΠΥΥ.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ για το θάνατο της τετραπληγικής στα Χανιά

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης τετραπληγικής στα Χανιά "και τη μεγάλη θλίψη όλης της αναπηρικής οικογένειας" εκφράζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΑμεΑ.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013

Όταν η θλίψη γίνεται κατάθλιψη

Η θλίψη αποτελεί φυσιολογική, υγιή αντίδραση σε σημαντική απώλεια, όπως ο θάνατος αγαπημένου ή το διαζύγιο, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να είναι στην πραγματικότητα κατάθλιψη.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Η εθνική μας θλίψη…

Διεθνές Συνέδριο Ψυχιατρικής στην Αθήνα, με θέμα ‘Κρίσεις και Καταστροφές : Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις’.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν χάνεται ένας γονέας η θλίψη του παιδιού μπορεί να παραταθεί

Η θλίψη που νιώθουν παιδιά και έφηβοι μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός γονέα περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου για τους περισσότερους, αλλά ορισμένοι εμφανίζουν παρατεταμένη θλίψη που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Τα συναισθήματα επηρεάζουν τον έλεγχο του διαβήτη 1 στον έφηβο

Οι έφηβοι με διαβήτη τύπου 1 μπορεί ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, τις ημέρες που αισθάνονται θυμό ή θλίψη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Πώς να ξεπεράσετε τη θλίψη μετά την καρδιακή προσβολή

Μετά από μια καρδιακή προσβολή υπάρχει πλήθος συναισθημάτων στον ασθενή. Είναι σημαντικό ο ασθενής να τα φροντίσει, όπως και την καρδιά του.