Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Παιδιά που κοιμόνταν όσο συνιστάτο, περίπου 10 ώρες, είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος, λιπώδη μάζα, γλυκόζη και αντίσταση στην ινσουλίνη σε σχέση με όσα κοιμόνταν λιγότερο.

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017

Το έντερο παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι ινκρετίνες GIP και GLP-1 βοηθούν να προκληθεί και να ρυθμιστεί η απελευθέρωση των κυττάρων ινσουλίνης από τα β-κύτταρα του παγκρέατος για τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την παχυσαρκία

Η ουσία EGCG, μπορεί να βελτιώσει τη νοητική βλάβη, την αντίσταση στην ινσουλίνη και την παχυσαρκία σε ποντικούς, έδειξε έρευνα.

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017

Διαβήτης τύπου 1: Ορισμένοι ασθενείς εξακολουθούν να παράγουν ινσουλίνη

Ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εικασίες ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 χάνουν την ικανότητα παραγωγής ινσουλίνης με τον καιρό.

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Γιατί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ωφέλιμο

Η υδροξυτυροσόλη μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα αντίστασης στην ινσουλίνη και της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Θετική γνωμοδότηση για την ινσουλίνη Degludec

Η CHMP έδωσε θετική γνωμοδότηση για ανανέωση της ευρωπαϊκής Περίληψης των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος (ΠΧΠ) της ινσουλίνης Degludec με βάση τα δεδομένα από τις μελέτες SWITCH.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

10 λεπτά έντονης άσκησης μπορεί να βοηθήσουν την ενίσχυση της καρδιακής υγείας των παιδιών

H αντικατάσταση της άσκησης χαμηλής έντασης με σύντομες περιόδους έντονης άσκησης μπορεί ενδεχομένως να παράσχει σημαντικά καρδιομεταβολικά οφέλη σε νέους με σχετικά μεγάλη περίμετρο μέσης και αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με ταχύτερη νοητική εξασθένηση

Η έρευνα έδειξε ότι διαβητικοί και μη διαβητικοί με αντίσταση στην ινσουλίνη είχαν επιταχυνόμενη νοητική έκπτωση στη μνήμη, τις εκτελεστικές λειτουργίες και την προσοχή.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης Glargine 100U/ml και λιξισενατίδης

Ο έτοιμος συνδυασμός ινσουλίνης Glargine 100U/ml και λιξισενατίδης λαμβάνει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία ενηλίκων με διαβήτη τύπου 2.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελέσματα μελέτης για την ινσουλίνη Degludec

Η ινσουλίνη Degludec επέδειξε ασφαλές καρδιαγγειακό προφίλ και μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής υπογλυκαιμίας σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine U100 στη μελέτη DEVOTE.