Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

10 λεπτά έντονης άσκησης μπορεί να βοηθήσουν την ενίσχυση της καρδιακής υγείας των παιδιών

H αντικατάσταση της άσκησης χαμηλής έντασης με σύντομες περιόδους έντονης άσκησης μπορεί ενδεχομένως να παράσχει σημαντικά καρδιομεταβολικά οφέλη σε νέους με σχετικά μεγάλη περίμετρο μέσης και αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με ταχύτερη νοητική εξασθένηση

Η έρευνα έδειξε ότι διαβητικοί και μη διαβητικοί με αντίσταση στην ινσουλίνη είχαν επιταχυνόμενη νοητική έκπτωση στη μνήμη, τις εκτελεστικές λειτουργίες και την προσοχή.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης Glargine 100U/ml και λιξισενατίδης

Ο έτοιμος συνδυασμός ινσουλίνης Glargine 100U/ml και λιξισενατίδης λαμβάνει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία ενηλίκων με διαβήτη τύπου 2.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελέσματα μελέτης για την ινσουλίνη Degludec

Η ινσουλίνη Degludec επέδειξε ασφαλές καρδιαγγειακό προφίλ και μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής υπογλυκαιμίας σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine U100 στη μελέτη DEVOTE.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

CHMP: Θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδεις κυκλοφορίας του συνδυασμού ινσουλίνης glargine 100U/mL και λιξισενατίδης στην ΕΕ

Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση συνιστά τη χρήση του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης glargine 100U/mL και λιξισενατίδης σε συνδυασμό με μετφορμίνη για τη θεραπεία ενηλίκων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Υπογλυκαιμία: Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς

H υπογλυκαιμία είναι συχνή σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι είτε συνδέεται με την ινσουλίνη είτε όχι σχετίζεται με βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κίνδυνο θνησιμότητας.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Αποτελέσματα μελέτης που συγκρίνει την ινσουλίνη glargine 300U/mL με την ινσουλίνη degludec στον διαβήτη τύπου 1

Η ινσουλίνη glargine 300U/mL έχει πιο επίπεδο προφίλ δράσης σε σύγκριση με την ινσουλίνη degludec, με λιγότερες διακυμάνσεις εντός της ημέρας.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

Σταθερός συνδυασμός της Sanofi και επιθυμητά μεταγευματικά επίπεδα σακχάρου

Ο σταθερός συνδυασμός ινσουλίνης glargine και λιξισενατίδης παρουσιάζει καλύτερο έλεγχο του μεταγευματικού σακχάρου σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα δεδομένα για διαβητικούς τύπου 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη

Η ινσουλίνη glargine 300U/ml της Sanofi έδειξε σταθερά χαμηλότερο ποσοστό υπογλυκαιμικών επεισοδίων σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine 100U/ml σε όλες τις τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016

Τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη

Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.