Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Ο ανεπαρκής ύπνος στους εφήβους συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη

Σύμφωνα με νέα έρευνα, έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση και αντίσταση στην ινσουλίνη, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στον διαβήτη τύπου 2.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Αναπτύχθηκε σύστημα με τη βοήθεια smartphone που δουλεύει ως πάγκρεας

Σε συνδυασμό με μικροσκοπικό αισθητήρα και αντλία ινσουλίνης που φοριέται, ένα smartphone μπορεί να μιμηθεί το πάγκρεας, παρακολουθώντας αυτόματα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και χορηγώντας ινσουλίνη όπως χρειάζεται.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Τεχνητό πάγκρεας λειτούργησε καλά σε ανθρώπους

Το τεχνητό πάγκρεας αναπτύχθηκε συνδυάζοντας τεχνολογία μηχανικού παγκρέατος με μεταμόσχευση κυττάρων νησιδίων που παράγουν ινσουλίνη.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Θετικά Αποτελέσματα για τη Δεύτερη Πιλοτική Μελέτη Φάσης 3 του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης

Ο έτοιμος συνδυασμός ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο αφού κατέδειξε μεγαλύτερη μείωση της HbA1c σε σύγκριση με την χορήγηση μόνο ινσουλίνης glargine.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερτερεί νέας γενιάς ινσουλίνη, σύμφωνα με μελέτη

Aποτελέσματα υπογραμμίζουν τα κλινικά οφέλη που προσφέρει η νέας γενιάς βασική ινσουλίνη glargine 300 U/mL για τα άτομα με διαβήτη, σε όλο τον κόσμο.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Εντοπίστηκε πιθανός βιοδείκτης για τον προδιαβήτη

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι με προδιαβήτη που θεωρείται ότι έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν αλλαγμένο μιτοχονδριακό DNA.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται με λεκτικά προβλήματα στις γυναίκες

Σε γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να παίξει ρόλο στις λεκτικές δυσκολίες και αργότερα στην άνοια.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Διαβήτης: Οι αντλίες ινσουλίνης μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι χρήστες αντλίας ινσουλίνης είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με ομάδα που έκανε ενέσεις καθημερινά.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Η παράλειψη του πρωινού από τους διαβητικούς

Η παράλειψη του πρωινού από τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 προκαλεί απότομες αυξήσεις της γλυκόζης νηστείας και διαταράσσει την ανταπόκριση της ινσουλίνης για όλη την υπόλοιπη μέρα, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ο προδιαβήτης συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Τα οριακά ψηλά επίπεδα γλυκόζης του προδιαβήτη μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ επειδή η αντοχή στην ινσουλίνη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την γλυκόζη ο εγκέφαλος, αναφέρει νέα έρευνα.