Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο για τη συχνουρία και την ακράτεια

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Βόλου, διοργάνωσαν Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό των ΚΑΠΗ του Βόλου, αλλά και όλων των Δημοτών, με θέμα: 'Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;' στο Δημαρχείο Βόλου.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Συχνουρία ή/και ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;’

Ο δήμος Βόλου και το Εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων – προαγωγής υγείας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Συχνουρία ή/και ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;’

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια

Τα προβλήματα διαταραχής ύπνου συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία και παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος όπως ακράτεια, σύμφωνα με δυο νέες έρευνες.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Αποτελεσματική θεραπεία για το Σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης

Μια αποτελεσματική νέα θεραπεία, εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη και ακράτεια ούρων.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί ακράτεια στις γυναίκες

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει σε διαταραχές του κοιλιακού τοιχώματος, όπως ακράτεια ούρων και κοπράνων.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Ακράτεια: Αφορά 50 εκατ. Ευρωπαίους

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται πως περίπου 1.000.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 600.000 είναι γυναίκες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα συνδέεται η ακράτεια

Σήμερα υπολογίζεται ότι 32% περίπου των ατόμων ηλικίας 20 μέχρι 60 χρόνων παρουσιάζει κάποιο επεισόδιο ακράτειας και το ποσοστό αυτό αυξάνει περίπου στο 36% στις ηλικίες πάνω από τα 60 χρόνια.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Οριστική αντιμετώπιση ακράτειας

Σοβαρές επιπλοκές μετά από επεμβάσεις καρκίνων του ουροποιογεννητικού συστήματος, όπως ακράτεια ούρων, στυτική δυσλειτουργία, στενώματα ουρήθρας, αντιμετωπίζουν οριστικά οι ουρολόγοι του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

Πώς αντιμετωπίζεται η ακράτεια

Η ακράτεια ούρων επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες, κυρίως μετά τη γέννηση των παιδιών τους. Ποιές επιλογές έχει μια γυναίκα για να βοηθηθεί στον έλεγχο της ακράτειας;