Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ρομποτική χειρουργική σε Σόφια και Βουκουρέστι από χειρουργούς του Ιατρικού Αθηνών

Το πρώτο πρόγραμμα Ρομποτικής Χειρουργικής στη Σόφια της Βουλγαρίας ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες επίσημα, Έλληνες χειρουργοί του Ιατρικού Αθηνών.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

28o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι σημαντικές εξελίξεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών όπως τα στοχευμένα θεραπευτικά σχήματα προεγχειρητικά ή μετεγχειρητικά, η χαρτογράφηση του γονιδιώματος, η νέα γενιά φαρμάκων – βιοδεικτών, καθώς και η ρομποτική χειρουργική.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Ιασώ: εγκατάσταση συστήματος Da Vinci

Η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική προσφέρει πλεονεκτήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την μειωμένη απώλεια αίματος, τον μειωμένο κατά πολύ μετεγχειρητικό πόνο, την σύντομη νοσηλεία κλπ.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Η ριζική προστατεκτομή είναι η συχνότερα εφαρμοζόμενη και η πλέον αποτελεσματική θεραπεία του τοπικά εντοπισμένου καρκίνου προστάτη.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Ρομποτική χειρουργική: Σταδιακά έχει αντικαταστήσει την ανοιχτή επέμβαση

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα του 20ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου 2010 για τη Ρομποτική Ουρολογία στην Ελλάδα.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009

Η πρώτη στην Ελλάδα ρομποτική χειρουργική σταδιοποίηση για καρκίνο της μήτρας

Η πρώτη γυναικολογική ογκολογική επέμβαση στην Ελλάδα με χειρουργική σταδιοποίηση του καρκίνου της μήτρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ με το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci S.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009

Νικόλαος Νικητέας: Οι εξελίξεις στη ρομποτική χειρουργική

Συνέντευξη στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ του επιστημονικά υπεύθυνου ρομποτικής χειρουργικής στο 'Λαϊκό' νοσοκομείο, επίκουρου καθηγητή κ. Νικόλαου Νικητέα.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009

Πρωτοποριακή επέμβαση ολικής αφαίρεσης μήτρας και ωοθηκών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 28 Μαίου και στη χώρα μας ολική αφαίρεση μήτρας και ωοθηκών με Ρομποτική Χειρουργική. Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση έγινε σε μια γυναίκα με όγκο ωοθήκης στην Κλινική 'Λευκός Σταυρός Αθηνών'.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Αποκατάσταση διαφραγματοκήλης με ρομποτική χειρουργική

Νέα δεδομένα και στις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις θολοπλαστικής για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και της αχαλασίας οισοφάγου, δημιουργεί στη χώρα μας η Ρομποτική Χειρουργική.

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008

ΥΓΕΙΑ: Η ρομποτική χειρουργική είναι το μέλλον της ουρολογίας

Το μέλλον της ουρολογίας ανήκει στη ρομποτική χειρουργική, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Orlando στη Φλόριντα, Dr. Vipul Patel, μετά το τέλος των δύο ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών που διενήργησε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.