Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 12:30

28o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι σημαντικές εξελίξεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών όπως τα στοχευμένα θεραπευτικά σχήματα προεγχειρητικά ή μετεγχειρητικά, η χαρτογράφηση του γονιδιώματος, η νέα γενιά φαρμάκων – βιοδεικτών, καθώς και η ρομποτική χειρουργική.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 20:56

Ιασώ: εγκατάσταση συστήματος Da Vinci

Η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική προσφέρει πλεονεκτήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την μειωμένη απώλεια αίματος, τον μειωμένο κατά πολύ μετεγχειρητικό πόνο, την σύντομη νοσηλεία κλπ.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011, 15:55

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Η ριζική προστατεκτομή είναι η συχνότερα εφαρμοζόμενη και η πλέον αποτελεσματική θεραπεία του τοπικά εντοπισμένου καρκίνου προστάτη.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010, 13:17

Ρομποτική χειρουργική: Σταδιακά έχει αντικαταστήσει την ανοιχτή επέμβαση

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα του 20ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου 2010 για τη Ρομποτική Ουρολογία στην Ελλάδα.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009, 12:42

Η πρώτη στην Ελλάδα ρομποτική χειρουργική σταδιοποίηση για καρκίνο της μήτρας

Η πρώτη γυναικολογική ογκολογική επέμβαση στην Ελλάδα με χειρουργική σταδιοποίηση του καρκίνου της μήτρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ με το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci S.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009, 13:49

Νικόλαος Νικητέας: Οι εξελίξεις στη ρομποτική χειρουργική

Συνέντευξη στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ του επιστημονικά υπεύθυνου ρομποτικής χειρουργικής στο 'Λαϊκό' νοσοκομείο, επίκουρου καθηγητή κ. Νικόλαου Νικητέα.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009, 20:22

Πρωτοποριακή επέμβαση ολικής αφαίρεσης μήτρας και ωοθηκών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 28 Μαίου και στη χώρα μας ολική αφαίρεση μήτρας και ωοθηκών με Ρομποτική Χειρουργική. Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση έγινε σε μια γυναίκα με όγκο ωοθήκης στην Κλινική 'Λευκός Σταυρός Αθηνών'.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008, 19:51

Αποκατάσταση διαφραγματοκήλης με ρομποτική χειρουργική

Νέα δεδομένα και στις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις θολοπλαστικής για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και της αχαλασίας οισοφάγου, δημιουργεί στη χώρα μας η Ρομποτική Χειρουργική.

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008, 09:40

ΥΓΕΙΑ: Η ρομποτική χειρουργική είναι το μέλλον της ουρολογίας

Το μέλλον της ουρολογίας ανήκει στη ρομποτική χειρουργική, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Orlando στη Φλόριντα, Dr. Vipul Patel, μετά το τέλος των δύο ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών που διενήργησε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008, 18:04

Εγκαίνια λειτουργίας του Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής του 'Λαϊκού' Νοσοκομείου

Η ρομποτική χειρουργική θα εφαρμόζεται πλέον και στο ΕΣΥ!Το Λαϊκό νοσοκομείο αποτελεί απο τις 23 Ιουλίου το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής, προσφέροντας σε όλους τους Έλληνες ασθενείς τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την πιο σύγχρονη τεχνολογία στην πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων.