Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος προστάτη: Νέα φαρμακευτική ουσία αποτρέπει την ορχεκτομή

Mια νέα θεραπευτική επιλογή, η δεγαρελίξη για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, αποτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπιση της ορχεκτομής.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη: ιός πιθανός υπεύθυνος για ορισμένα περιστατικά

Ιός που είναι γνωστό πως προκαλεί λευχαιμία και όγκους σε ζώα βρίσκεται σε ορισμένους όγκους του προστάτη και μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί μια αιτία πρόκλησης του καρκίνου στον προστάτη, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Προσοχή στον προστάτη μετά τα 50

Ο καρκίνος του προστάτη είναι σήμερα ο συχνότερος καρκίνος που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

'Έκρηξη' κρουσμάτων καρκίνου προστάτη

Αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου του προστάτη περιμένουν τα επόμενα χρόνια οι επιστήμονες. Αιτία είναι η επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσης, καθώς η καρκίνος του προστάτη συνδέεται άμεση με την ηλικία.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Αυξάνεται η θνησιμότητα στους παχύσαρκους

Ακόμα μια αρνητική επίπτωση των περιττών κιλών στην υγεία είναι ότι, όπως υποδεικνύει νέα έρευνα, οι άντρες με περιττά κιλά που πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη, έχουν διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας σε σχέση με άντρες φυσιολογικού βάρους.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου των αντρών. Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν μοιραία κατάληξη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση της νόσου ώστε να βοηθηθεί στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην έγκαιρη έναρξη της θεραπείας.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Αυξημένη θνησιμότητα στους παχύσαρκους ασθενείς

Οι παχύσαρκοι άντρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας του ‘Fred Hutchinson Cancer Research Center’.