Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ας χαρούμε μόνο τη λαμπερή πλευρά του ήλιου με τη φροντίδα και την προστασία  της FREZYDERM

Η FREZYDERM, γνωρίζοντας όλες τις ανάγκες του δέρματος για σωστή και αποτελεσματική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, παρουσιάζει τις προτάσεις της για το φετινό καλοκαίρι ώστε να χαρούμε τη λαμπερή πλευρά του ήλιου!

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

Η γιόγκα στον καρκίνο του προστάτη

Νέα έρευνα έδειξε ότι η γιόγκα ενδεχομένως καταπραΰνει τις παρενέργειες της ακτινοβολίας.

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017

15 συμβουλές για ασφαλή χρήση του κινητού

Ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκοί και αξιόλογοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας που καταγράφονται σήμερα μέσα στον αστικό ιστό δεν είναι ασφαλή.

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Μη ιονίζουσα ακτινοβολία: Οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Μια ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με σκοπό την ενημέρωση για τις επιδράσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στην ζωή μας.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Ο κίνδυνος καρκίνου στους ακτινολόγους δεν είναι μεγάλος

Οι ακτινολόγοι δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από την έκθεση στην ακτινοβολία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά από σύγκριση των στατιστικών δεδομένων θανάτου ανάμεσα σε χιλιάδες ακτινολόγους και ψυχίατρους, που κατέγραψαν αυξημένο κίνδυνο τα παλιά όμως χρόνια.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

27ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Υπερηχογραφίας EUROSON 2015

Η Υπερηχογραφία αποτελεί μια αποτελεσματική και φθηνή, χωρίς ακτινοβολία. διαγνωστική εξέταση για πολλά όργανα.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα μελετών για την έκθεση σε ΗΜΠ

Καθησυχαστικές οι μελέτες για την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αποδυναμώνονται οι αποδείξεις για πρόκληση καρκίνου του εγκεφάλου και καμμία συνάφεια δεν δείχνουν οι μελέτες για παιδικό καρκίνο λόγω έκθεσης σε ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ο παιδικός καρκίνος οδηγεί μελλοντικά σε παχυσαρκία;

Ερευνητές ανακάλυψαν σε μελέτη ότι σχεδόν οι μισοί επιζώντες από παιδικό καρκίνο που υποβλήθηκαν σε κρανιακή ακτινοβολία ήταν παχύσαρκοι σε σύγκριση με 29% όσων δεν έλαβαν αυτού του είδους την αγωγή.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015

Ιατρικό Αθηνών: Νέα συμπληρωματική διάγνωση κατά του καρκίνου του μαστού

Η νέα εξέταση για τον καρκίνο στο μαστό, που είναι προληπτική ταχεία μαγνητική μαστογραφία, έχει δυνατότητα να εντοπίσει καρκίνο σε πρώιμο στάδιο σε μεγαλύτερο ποσοστό από τη μαστογραφία και την υπερηχογραφία, ενώ δεν έχει ιονίζουσα ακτινοβολία.