Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Έρευνα αμφισβητεί ότι τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο

Οι εγκεφαλικοί όγκοι στους χρήστες κινητών τηλεφώνων δεν συγκεντρώνονται εντός ακτίνας όπου εκλύεται η περισσότερη ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα, αναφέρει νέα έρευνα, υποδεικνύοντας ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Η ακτινοβολία και η κατσαρίδα…

Οι άδειες ακτινοπροστασίας για όσους εργάζονται σε χώρους με ιοντίζουσες ακτινοβολίες, ακολουθούν διεθνή στάνταρντ, τα οποία υιοθετούνται με ρυθμίσεις στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Π.Ο.Υ: Τα κινητά τηλέφωνα ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Πώς προστατεύουμε τα μάτια μας

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες, στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε, με τα κατάλληλα γυαλιά.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Πολλαπλή σκλήρυνση: Ύποπτες η χαμηλή βιταμίνη D και η μονοπυρήνωση

Οι πιθανότητες εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης μπορεί ενδεχομένως να είναι υψηλότερες σε ανθρώπους που έπασχαν από λοιμώδη μονοπυρήνωση και είχαν εκτεθεί σα χαμηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, υποδεικνύει νέα έρευνα από τη Βρετανία.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Πολύ χαμηλή η ακτινοβολία από τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια

Τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια, αποτελούν εξαιρετικά χαμηλή πηγή έκθεσης σε ραδιενέργεια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: ελάχιστη ακτινοβολία για τις παιδικές αρρυθμίες

Στο ελάχιστο περιορίζεται η χρήση της ακτινοβολίας για τη θεραπεία των παιδιατρικών αρρυθμιών, με μια νέα μέθοδο που εφαρμόζει το Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Η ηλιακή ακτινοβολία σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η εποχή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Επικίνδυνη για εμφάνιση καρκίνου η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία

Δυο αμερικανικές έρευνες που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’ ανακάλυψαν ότι η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο δεκαετίες μετά την έκθεση του ασθενούς σε αυτήν.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009

Μέτρα προστασίας από τον ήλιο λαμβάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων

Kάποιο μέτρο προστασίας από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας παίρνει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΙΑΤΡΟΝΕΤ.