Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016

Πολύμηνη αναμονή για ακτινοθεραπεία

Ερώτηση της Υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτού Αττικής, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την πολύμηνη αναμονή για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία των ασθενών με καρκίνο.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Υπουργείο Υγείας: 40 προσλήψεις προσωπικού για τη μείωση του χρόνου αναμονής για ακτινοθεραπεία

Tο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την προκήρυξη 40 θέσεων για την ενίσχυση του ευαίσθητου τομέα ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΙΣΑ: Σε κίνδυνο η υγεία των ογκολογικών ασθενών από τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση με τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα Δημόσια νοσοκομεία, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ογκολογικών ασθενών.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Τραγικές οι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία

Oι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία φτάνουν τους 6 με 7 μήνες στον Άγιο Σάββα και ακολουθούν τα άλλα Νοσοκομεία.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους και τις αναμονές των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία;

Τεράστια είναι τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για το 2016 δεν φαίνεται επαρκής ώστε να οδηγήσει στη λύση τους, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Τεχνικές ακτινοθεραπείας IMRT, VMAT και IGRT, επιτυγχάνουν το μέγιστο ακτινοθεραπευτικό αποτέλεσμα με τις ελάχιστες παρενέργειες και τη μέγιστη προστασία των γύρω υγιών ιστών.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Η αντοχή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνο του προστάτη

Ορισμένα μικροσκοπικά ρυθμιστικά μόρια των κυττάρων μπορεί να κάνουν τους καρκίνους του προστάτη ανθεκτικούς στην ακτινοθεραπεία, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Η ακτινοθεραπεία στον αρχικό καρκίνο μαστού

Η ακτινοβόληση των λεμφαδένων στις γυναίκες που κάνουν εγχείρηση για αρχικού σταδίου καρκίνο μαστού μπορεί να μειώσει τις υποτροπές της νόσου, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.