Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, 10:42

Ακτινοθεραπευτική αγωγή: Μόνο το 40-60% των ασθενών με καρκίνο έχουν πρόσβαση σε αυτή τη ζωτική θεραπεία

Η έλλειψη προσωπικού, οι λιμνάζουσες δωρεές αλλά και οι παγωμένες επενδύσεις με κονδύλια της Κοινότητας για ανανέωση και προσθήκη υπερσύχρονου εξοπλισμού ευθύνονται για την ελλειπή φαρμακευτική αγωγή στη χώρα. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση σε ακτινοθεραπεία παγκοσμίως είναι απαράδεκτα χαμηλή, αφού υπολογίζεται πως μόνο το 40-60% των ασθενών με καρκίνο έχουν πρόσβαση σε αυτή τη ζωτική θεραπεία.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 21:31

Ο ΙΣΑ κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα, για τις αναμονές στην έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών

Γ. Πατούλης: Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ογκολογικών ασθενών ενώ εξαναγκάζει τις οικογένειές τους να επωμιστούν τεράστια ψυχολογικά και οικονομικά βάρη

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 10:02

Γολγοθάς πέντε μηνών μέχρι να ξεκινήσει η ακτινοθεραπεία στους Έλληνες καρκινοπαθείς

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στον δημόσιο τομέα.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Πρωταθλητής στην αναμονή για μία ακτινοθεραπεία πρέπει να είναι μακράν το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Ν. Κηφισιάς. Όλα όμως έχουν την αιτία τους.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016, 19:52

Πολύμηνη αναμονή για ακτινοθεραπεία

Ερώτηση της Υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτού Αττικής, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την πολύμηνη αναμονή για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία των ασθενών με καρκίνο.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 21:00

Υπουργείο Υγείας: 40 προσλήψεις προσωπικού για τη μείωση του χρόνου αναμονής για ακτινοθεραπεία

Tο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την προκήρυξη 40 θέσεων για την ενίσχυση του ευαίσθητου τομέα ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 17:43

ΙΣΑ: Σε κίνδυνο η υγεία των ογκολογικών ασθενών από τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση με τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα Δημόσια νοσοκομεία, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ογκολογικών ασθενών.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016, 16:04

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016, 11:38

Τραγικές οι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία

Oι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία φτάνουν τους 6 με 7 μήνες στον Άγιο Σάββα και ακολουθούν τα άλλα Νοσοκομεία.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 09:19

Τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους και τις αναμονές των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία;

Τεράστια είναι τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για το 2016 δεν φαίνεται επαρκής ώστε να οδηγήσει στη λύση τους, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού.