Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 20:50

Υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Τεχνικές ακτινοθεραπείας IMRT, VMAT και IGRT, επιτυγχάνουν το μέγιστο ακτινοθεραπευτικό αποτέλεσμα με τις ελάχιστες παρενέργειες και τη μέγιστη προστασία των γύρω υγιών ιστών.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015, 13:36

Η αντοχή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνο του προστάτη

Ορισμένα μικροσκοπικά ρυθμιστικά μόρια των κυττάρων μπορεί να κάνουν τους καρκίνους του προστάτη ανθεκτικούς στην ακτινοθεραπεία, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 15:12

Η ακτινοθεραπεία στον αρχικό καρκίνο μαστού

Η ακτινοβόληση των λεμφαδένων στις γυναίκες που κάνουν εγχείρηση για αρχικού σταδίου καρκίνο μαστού μπορεί να μειώσει τις υποτροπές της νόσου, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, 15:51

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, 14:10

Το ΥΓΕΙΑ στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης

Mε στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, το ΥΓΕΙΑ, εγκατέστησε πρόσφατα εξοπλισμό ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 19:30

Καρκίνος προστάτη: Κίνδυνος το κάπνισμα κατά την ακτινοθεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, επιδεινώνουν την κατάστασή τους αν καπνίζουν, καθώς οι μεταστάσεις συμβαίνουν πιο συχνά σε αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς ακτινοθεραπείες η Λάρισα;

Μετ΄εμποδίων γίνεται η ακτινοθεραπεία σε εγχειρισμένους καρκινοπαθείς στη Λάρισα.Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, διαθέτει δύο μόνο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, που είναι παλιά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πάντα, και όταν λειτουργούν δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχει το προσωπικό που θα υποστηρίξει τους ασθενείς.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015, 12:45

Τέσσερις μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία!

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα έπρεπε να έχει περίπου 60 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, αλλά έχει 37, από τα οποία μόνο τα 24 είναι στον δημόσιο τομέα...

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 17:20

ΥΓΕΙΑ: Μοναδικός υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής στα Βαλκάνια

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ θα εγκαταστήσει άμεσα εξοπλισμό ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή Versa HDTM ο οποίος είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014, 16:11

Μία μόνο ακτινοθεραπεία αρκεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Νέα, μιας δόσης, ακτινοθεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του μαστού έχει προταθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της M. Βρετανίας.