Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Το ΥΓΕΙΑ στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης

Mε στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, το ΥΓΕΙΑ, εγκατέστησε πρόσφατα εξοπλισμό ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καρκίνος προστάτη: Κίνδυνος το κάπνισμα κατά την ακτινοθεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, επιδεινώνουν την κατάστασή τους αν καπνίζουν, καθώς οι μεταστάσεις συμβαίνουν πιο συχνά σε αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς ακτινοθεραπείες η Λάρισα;

Μετ΄εμποδίων γίνεται η ακτινοθεραπεία σε εγχειρισμένους καρκινοπαθείς στη Λάρισα.Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, διαθέτει δύο μόνο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, που είναι παλιά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πάντα, και όταν λειτουργούν δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχει το προσωπικό που θα υποστηρίξει τους ασθενείς.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015

Τέσσερις μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία!

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα έπρεπε να έχει περίπου 60 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, αλλά έχει 37, από τα οποία μόνο τα 24 είναι στον δημόσιο τομέα...

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ: Μοναδικός υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής στα Βαλκάνια

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ θα εγκαταστήσει άμεσα εξοπλισμό ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή Versa HDTM ο οποίος είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Μία μόνο ακτινοθεραπεία αρκεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Νέα, μιας δόσης, ακτινοθεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του μαστού έχει προταθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της M. Βρετανίας.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014

3η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα Ογκολογίας Στόματος

Η σημασία της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του στόματος και του στοματοφάρυγγα καθώς και η φροντίδα των επιπλοκών από την ακτινοθεραπείααποτέλεσαν το κύριο θέμα της «3ης Ετήσιας Επιστημονικής Ημερίδας Ογκολογίας Στόματος»

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 16 εκατ. ευρώ σε 7 δημόσια νοσοκομεία

Μία νέα σημαντική δωρεά, ύψους 16 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα ενέκρινε χθες, μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των δράσεών του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014

Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας: Στους 4 φιναλίστ πρόταση προστασίας από ακτινοθεραπεία

Τέσσερεις από περίπου 500 επιχειρηματικές προτάσεις αναδείχθηκαν και θα λάβουν χρηματοδότηση 700.000 ευρώ και συμβουλευτική υποστήριξη για την άμεση υλοποίησή τους.