Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 12:40

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014, 16:59

3η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα Ογκολογίας Στόματος

Η σημασία της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του στόματος και του στοματοφάρυγγα καθώς και η φροντίδα των επιπλοκών από την ακτινοθεραπείααποτέλεσαν το κύριο θέμα της «3ης Ετήσιας Επιστημονικής Ημερίδας Ογκολογίας Στόματος»

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014, 16:34

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 16 εκατ. ευρώ σε 7 δημόσια νοσοκομεία

Μία νέα σημαντική δωρεά, ύψους 16 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα ενέκρινε χθες, μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των δράσεών του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014, 14:28

Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας: Στους 4 φιναλίστ πρόταση προστασίας από ακτινοθεραπεία

Τέσσερεις από περίπου 500 επιχειρηματικές προτάσεις αναδείχθηκαν και θα λάβουν χρηματοδότηση 700.000 ευρώ και συμβουλευτική υποστήριξη για την άμεση υλοποίησή τους.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013, 00:52

Ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει τα έξοδα μετακίνησης για ακτινοθεραπεία

Την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ και των εξόδων του συνοδού καρκινοπαθούς, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 17:52

Ιασώ: αναδιάρθωση δανεισμού και προετοιμασία για ιατρικό τουρισμό

Σε 10ετή αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ο οποίος εμφανίζεται μειωμένος κάτω από τα 149 εκ. ευρώ, προχώρησε η Ιασώ ΑΕ, ενώ οι επενδύσεις του Ομίλου περιορίσθηκαν μόνο στην αναβάθμιση των κλινών του κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης και στο τμήμα ακτινοθεραπείας.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 19:56

Αναίμακτες νίκες στον καρκίνο του προστάτη

Με τον συνδυασμό ακτινοθεραπείας και βραχυθεραπείας, επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά πλήρους ίασης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, εφάμιλλα των πρώιμων σταδίων, αναίμακτα και χωρίς παρενέργειες.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 17:00

Αποτελεσματικότερες θεραπείες της Λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων

Σε αντίθεση με τους άλλους καρκίνους, οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα εμφανίζουν κατά κανόνα μεγάλη ευαισθησία στη χημειοθεραπεία, στην ακτινοθεραπεία, στις στοχευμένες θεραπείες, καθώς και στην ανοσοθεραπεία και για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ίασης.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, 13:04

Με διακοπή κινδυνεύει η λειτουργία του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Με διακοπή κινδυνεύει η λειτουργία του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009, 14:39

Το κρασί περιορίζει τις παρενέργειες της ακτινοθεραπείας

Ένα ποτήρι κρασί τη ημέρα μειώνει τον κίνδυνο τοξικότητας του δέρματος κατά δυο τρίτα σε γυναίκες που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για αντιμετώπιση του καρκίνου στο μαστό, ανακοίνωσαν Ιταλοί ερευνητές.