Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009, 18:14

Η ακτινοθεραπεία στον εγκέφαλο επηρεάζει τη μνήμη

Η ακτινοθεραπεία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των όγκων στον εγκέφαλο μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξασθένηση των νοητικών ικανοτήτων πολλά χρόνια αργότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα Δανών επιστημόνων.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009, 18:58

ΥΓΕΙΑ: επένδυση 7 εκ. ευρώ στον τομέα της ακτινοθεραπείας

Σε Κέντρο Αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών στην Ακτινοθεραπεία, καθίσταται το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009, 15:10

Kαθυστέρηση προμήθειας εξομοιωτή ακτινοθεραπείας

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, συνεχίζεται ο εμπαιγμός των καρκινοπαθών της δυτικής Ελλάδας οι οποίοι περιμένουν εδώ και ένα χρόνο την προμήθεια εξομοιωτή ακτινοθεραπείας από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Το θέμα επαναφέρει με δεύτερη ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, τονίζοντας ότι έχει ξεχειλίσει η οργή των ασθενών.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008, 12:56

ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ακτινοθεραπεία σε παιδιά με καρκίνο

Τη δυνατότητα δωρεάν ακτινοθεραπείας σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, μέσω του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρκίνο 'Φλόγα', παρέχει το νοσοκομείο Υγεία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Υγεία.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 16:01

Ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας για παιδιά με καρκίνο

Στο θέμα της μη αγοράς ειδικού μηχανήματος ακτινοθεραπείας για παιδιά με καρκίνο αναφέρεται η ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008, 16:45

Νέες Τεχνικές Ακτινοθεραπείας Όγκων

Νέα τεχνική ογκομετρικής ακτινοθεραπείας, με την οποία επιτυγχάνονται υψηλότερες δόσεις θεραπείας στον όγκο στόχο με την καλύτερη μέχρι σήμερα προστασία των γύρω υγιή οργάνων και δομών για την αποφυγή επιπλοκών.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008, 13:12

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τέλμα η ακτινοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο

Στο τέλμα που χαρακτηρίζει την ακτινοθεραπεία ανθρώπων με καρκίνο αναφέρεται σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Λεβέντης.

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008, 18:36

‘Γολγοθάς’ η ακτινοθεραπεία για τα παιδιά στην Ελλάδα

Αδυνατούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών για ακτινοθεραπεία, τα Ακτινοθεραπευτικά τμήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας και έλλειψης σύγχρονης τεχνολογίας.

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008, 18:19

Σύσταση εταιρίας από την Euromedica

Η Euromedica στις 11/3/2008 προχώρησε, από κοινού με 53 ιατρούς 16 διαφορετικών ειδικοτήτων, στη σύσταση νέας πολυμετοχικής ανώνυμης εταιρίας με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία στη Θεσσαλονίκη Γενικής Κλινικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ογκολογία, τόσο στο διαγνωστικό όσο και στο θεραπευτικό τομέα (χειρουργική, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία).

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008, 15:16

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση προμήθεια εξομοιωτή ακτινοθεραπείας για το Π.Γ.Ν. Πατρών

Την ανάγκη άμεσης προμήθειας του βασικότερου μηχανήματος (εξομοιωτής) για την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει με ερώτησή του, ο βουλευτής Αχαΐας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης