Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014

Online συζήτηση TweetChat για την Κολπική Μαρμαρυγή

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς, στα πλαίσια του Συνεδρίου Pulse and Cardio Electrics 2014 στις 14 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιήσει το πρώτο TweetChat στην Ελλάδα, για να συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Κολπική Μαρμαρυγή.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Παυσίπονα συνδέονται με κίνδυνο αρρυθμιών

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενήλικες που χρησιμοποιούσαν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είχαν 80% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Νέα δεδομένα για το dabigatran στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου

Καινούργια στοιχεία από μακροχρόνια χορήγηση του dabigatran ενισχύουν το προφίλ ασφαλείας του για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Εντυπωσιακά μακροπρόθεσμα δεδομένα υποστηρίζουν το προφίλ ασφαλείας και τη συνεχή αποτελεσματικότητα του dabigatran

Tα πρώτα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από τη μελέτη RELY-ABLE®, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας 2012, υποστηρίζουν το προφίλ ασφαλείας και τη συνεχή αποτελεσματικότητα του dabigatran στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η κλινική εμπειρία με το dabigatran ξεπερνά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ασθενών-ετών θεραπείας

40.000 άτομα υπολογίζεται ότι έχουν σωθεί από εγκεφαλικό που σχετίζεται με μη- βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Δωρεάν έλεγχος για την κολπική μαρμαρυγή στο Ερρίκος Ντυνάν

Εβδομάδα αφιερωμένη στην κολπική μαρμαρυγή, οργανώνει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από 2 - 6 Ιουλίου 2012, παρέχοντας δωρεάν κλινική εξέταση από ειδικευμένους καρδιολόγους και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Διεθνές μητρώο για τη μακροχρόνια χρήση αντιθρομβωτικής θεραπείας

Το πρόγραμμα καταγραφής GLORIATM-AFμελετά τη χρήση αντιθρομβωτικής θεραπείας σε 56.000 ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, που διατρέχουν κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Κολπική μαρμαρυγή: χαμηλότερα ποσοστά ενδοκρανιακής αιμορραγίας με το dabigatran

Το dabigatran σχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρας και τραυματικής ενδοκρανιακής αιμορραγίας σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε από το ινστιτούτο NICE νέο αντιπηκτικό

Νέο χορηγούμενο από το στόμα αντιπηκτικό έλαβε τελική έγκριση από το ινστιτούτο NICE για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011

Ενθαρρυντικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τους περίπου 250.000 Έλληνες, που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή και κινδυνεύουν να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο.