Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Κυστική Ίνωση και COVID-19: Τα τελευταία δεδομένα

Προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η επίδραση της νόσου COVID-19 σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση, θα πρέπει να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα.

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

Καλά νέα για την κυστική ίνωση

Νέα και μάλιστα καλά ακούγονται ότι θα έχουμε εντός της εβδομάδας για την κυστική ίνωση. Αποτελεί την πιο κοινή κληρονομούμενη νόσο που μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης στους Καυκάσιους πληθυσμούς (στην πλειονότητα δηλαδή του Ευρωπαϊκού πληθυσμού).

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019

Κυστική Ίνωση: Συμβουλές για πιο ‘’ασφαλείς’’ γιορτές

Όταν ο ασθενής με Κυστική Ίνωση χρειάζεται να βήξει ή να φταρνιστεί, αυτό θα πρέπει να γίνεται σε χαρτομάντηλο και αυτό να απορρίπτεται άμεσα.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Η ''ενηλικίωση'' της Κυστικής Ίνωσης

18-24 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Κυστική Ίνωση.

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Ο ‘’ιδιαίτερος'' διαβήτης των ασθενών με Κυστική Ίνωση

Πολλοί ινοκυστικοί ασθενείς συνήθως αγνοούν ότι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και πιθανόν να μην έχουν κάποιο σύμπτωμα, μέχρι να εξεταστούν για διαβήτη.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Νέα θεραπεία καλύπτει το 90% των ασθενών με κυστική ίνωση

Το νέο φάρμακο, είναι συνδυασμός τριών ουσιών, που στοχεύουν στην καλύτερη απόδοση και λειτουργία της ελαττωματικής πρωτεΐνης CFTR.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Μαθητές με κυστική ίνωση: Προβλήματα και αντιμετώπιση

Ο μαθητής με Κυστική Ίνωση αντιμετωπίζει γενικά περισσότερες δυσκολίες, στις οποίες καλείται μαζί με τους γονείς του να αντεπεξέλθει.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Επαναστατική θεραπεία για την κυστική ίνωση

Πώς και με ποιο τρόπο αυξάνεται το προσδόκιμο όριο ζωής στην κυστική ίνωση, μετά από συνδυασμό φαρμάκων, στα οποία θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς με την νόσο και στην Ελλάδα. Τι λέει ο βραβευμένος Patient advocate 2019, Δημήτρης Κοντοπίδης.

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019

Δύο γονείς τρέχουν για την ενίσχυση του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Το run and win CF (cystic fibrosis λέγεται η κυστική ίνωση στα αγγλικά) γίνεται κινητήριος δύναμη στη στήριξη του Νοσοκομείου.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Κυστική ίνωση: Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία

Δύο νέες μελέτες έδειξαν ότι ο συνδυασμός του ivacaftor με δύο άλλα φάρμακα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία σε κάποιους ασθενείς με κυστική ίνωση.