Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα SOCIABLE: Νοητικές ασκήσεις για τους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ

Το πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE παρουσίασε το ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τη SingularLogic, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ευθύνονται τα σφραγίσματα για την ανάπτυξη καρκίνου και Αλτσχάιμερ;

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί ότι η μίξη υδραργύρου που χρησιμοποιείται ακόμη από μερίδα οδοντιάτρων για σφραγίσματα, είναι πιθανό να συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Στρογγυλή τράπεζα για τη νόσο Alzheimer

στις 21 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα ‘Ας θυμηθούμε αυτούς που δεν θυμούνται πια. Η μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ’,

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Αλτσχάιμερ: Προώθηση δωρεάν προσυμπτωματικού έλεγχου αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την Έκθεση που αφορά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τροπολογίες του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη, που αφορούν την προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου για τη νόσο.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Προσυμπτωματικό έλεγχο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ προωθεί η Ε.Ε

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας - Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα δύο τροπολογίες του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, στην ψηφοφορία επί της έκθεσης του Κοινοβουλίου σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ Α.Ε.: Δωρεάν εξέταση μνήμης

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, παρέχει σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης μνήμης.

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010

Νόσος Αλτσχάϊμερ: η επιδημία του 21ου αιώνα

Αφιέρωμα στην νόσο Alzheimer, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Ημερίδα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ διοργανώνει το περιοδικό Prevention, στις 26 Ιουνίου.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Ανάληψη δράσης για την καταπολέμηση του Alzheimer

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να αναγνωρίσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ως προτεραιότητα της ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας απηύθυνε χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υιοθέτηση γραπτής δήλωσης πέντε ευρωβουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Τρακατέλλη.

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Alzheimer: Πώς αλλάζει η ζωή του ασθενούς

Το 2006, 26,6 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως είχαν διαγνωσθεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050, οπότε υπολογίζεται ότι ένας στους 85 ανθρώπους παγκοσμίως θα ζει με τη νόσο.