Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν Τεστ Μνήμης από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει δωρεάν Τεστ Μνήμης.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Κοινοί παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και νόσο Αλτσχάιμερ

Μερικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα συνδέονται και με τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλα είδη άνοιας, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ο προδιαβήτης συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Τα οριακά ψηλά επίπεδα γλυκόζης του προδιαβήτη μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ επειδή η αντοχή στην ινσουλίνη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την γλυκόζη ο εγκέφαλος, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Αλτσχάιμερ: μελέτες για αντισώματα δίνουν νέες ελπίδες

Κλινικές έρευνες με αντισώματα αναπτερώνουν τις ελπίδες θεραπείας του Alzheimer.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Εταιρεία Νόσου Alzheimer: Εκδήλωση για την ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών

Eκδήλωση με θέμα ''Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών'', θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου για την ενημέρωση και εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Κέντρο ημέρας Άνοιας στο Μαρούσι

Κέντρο ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Μαρούσι, με απόφαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ

Με σύνθημα: ''Σου περνάει από το μυαλό; Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους'', η εκδήλωση παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, έδωσε τη συνολική εικόνα του μείζονος θέματος της άνοιας στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Νεότερες εξελίξεις στη νόσο Alzheimer και σύγχρονη αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων

Ιδιαίτερη σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ και η υποστήριξη των ασθενών και των περιθαλπόντων με την εκπαίδευσή τους, την ψυχολογική υποστήριξη, και τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με νοητικές και σωματικές ασκήσεις των ασθενών.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

AstraZeneca: Συνεργασία με Eli Lilly στην νόσο Αλτσχάιμερ

Η συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρήσεων θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός ενζύμου το οποίο επιβραδύνει την ανάπτυξη αμυλοειδούς πλάκας στον εγκέφαλο, μια κατάσταση που εμφανίζεται με την εξέλιξη της νόσου.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Καρύδα: Η 'νέα' σούπερ τροφή

Γνωρίζαμε για τα μούρα, το μπρόκολο και τους σπόρους chia, αλλά η τελευταία “μόδα” στις σούπερ τροφές είναι οι καρύδες. Πωλείται σε πολλές μορφές και οι ειδικοί τροφίμων ισχυρίζονται ότι τα τροπικά αυτά φρούτα βοηθούν στη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η καρδιακής νόσο και το Αλτσχάιμερ.