Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Καρύδα: Η 'νέα' σούπερ τροφή

Γνωρίζαμε για τα μούρα, το μπρόκολο και τους σπόρους chia, αλλά η τελευταία “μόδα” στις σούπερ τροφές είναι οι καρύδες. Πωλείται σε πολλές μορφές και οι ειδικοί τροφίμων ισχυρίζονται ότι τα τροπικά αυτά φρούτα βοηθούν στη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η καρδιακής νόσο και το Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Το περπάτημα προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Το περπάτημα για 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου του Alzheimer, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Υπό έρευνα εξέταση αίματος για το Αλτσχάιμερ

Ερευνητές στη Βρετανία εντόπισαν δέκα πρωτεΐνες στο αίμα που προβλέπουν την άνοια με ακρίβεια 87 τοις εκατό!

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014

Φόβοι από την 99,6% αποτυχία των μελετών για την Αlzheimer

Ερευνητές που αξιολογούν κλινικές μελέτες για την νόσο Αλτσχάιμερ που πραγματοποιήθηκαν τη 10ετία 2002-2012 παρατήρησαν ότι ένα απογοητευτικά υψηλό ποσοστό, το 99,6% αυτών, που στόχευαν στην πρόληψη, τη θεραπεία ή βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου, τελικά απέτυχαν ή διακόπηκαν.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Γηριατρική και τις νευροεκφυλιστικές νόσους

Δέσμευση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για χρηματοδότηση διαγνωστικού κέντρου για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, στο GeNeDis 2014.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Στη χώρα μας 400.000 φροντιστές παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Εβδομάδα ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer

Η Merck παρουσιάζει αποτελέσματα της μελέτης φάσης 1b του ερευνητικού αναστολέα του ενζύμου BACE, ΜΚ-8931, σε ασθενείς που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Εθνικό σχέδιο δράσης για τη νόσο Αλτσχάϊμερ

H Ελληνική εταιρεία άνοιας ζητά να ‘Yποστηρίξετε την πρωτοβουλία μας για να γίνει πράξη το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.'

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Το Symbiosis στην αντιμετώπιση του Alzheimer

Φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα διευκολύνει, θα κατανοήσει και θα ενσωματώσει τις ανάγκες της όλης κοινότητας του Αλτσχάιμερ.