Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 13:25

Λίγο σάλιο σε µπατονέττα αρκεί για να γίνεις εθελοντής δότης µυελού των οστών

Το “How YOU can save a life”, εξηγεί πώς μπορεί να σωθεί μια ζωή με μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον ρόλο του συμβατού δότη στη λευχαιμία.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, 13:02

Κοριτσάκι με θαλασσαιμία θεραπεύθηκε πλήρως στο Hadassah

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση του αίματος και την τύχη ενός παιδιού που γεννήθηκε με μείζονα θαλασσαιμία.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013, 20:01

'Καρκίνος...Μπορεί να νικηθεί!'

Επιστημονική ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι) με παράλληλη ενημέρωση και εγγραφή για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, 16:39

Στο Hassadah θεράπευσαν 11χρονη με θαλασσαιμία

Θεραπεία της θαλασσαιμίας σε 11χρονη πέτυχαν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, υποβάλλοντας την ασθενή σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009, 18:16

Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, ‘όπλο’ κατά της Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να αναστρέψουν συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ασθενείς με αρχικό στάδιο της νόσου, χρησιμοποιώντας μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών για να επαναπρογραμματίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008, 15:26

Ασθενής απαλλάχτηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αμερικανός που έπασχε από AIDS φαίνεται πως θεραπεύτηκε από τη νόσο, 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια μέθοδο αντιμετώπισης της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.