Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ήχοι υψηλών συχνοτήτων μπορεί να μας αρρωσταίνουν

Ερευνητές του University of Southampton, ανακάλυψαν ενδείξεις υπερήχων σε τοποθεσίες στις οποίες άνθρωποι είχαν εμφανίσει ζάλη, ναυτία και κούραση.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015

Η ηλεκτροθεραπεία καταπολεμά τη ναυτία στο αυτοκίνητο

Μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια, ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει στο φάρμακο για να αγοράζει μία συσκευή κατά της ναυτίας της κίνησης, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Η σεξουαλική ζωή του καρκινοπαθή

Η Mισέλ είχε προετοιμαστεί για τη χημειοθεραπεία. Προετοιμάστηκε να χάσει τα μαλλιά της και να αντιμετωπίσει τη ναυτία και τη νοσηλεία πολλών μηνών κάθε φορά...

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Έρευνα: Η καφεΐνη δυσκολεύει τη σύλληψη

Η καφεΐνη, γνωστό διεγερτικό, έχει φανεί ότι προκαλεί ταχυπαλμία, ναυτία, άγχος και κατάθλιψη. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύει μια γυναίκα να συλλάβει.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή απαιτούν και δευτερεύοντα συμπτώματα καρκινοπαθών

Πολλοί καρκινοπαθείς με πόνο ή κατάθλιψη εμφανίζουν επίσης σωματικά συμπτώματα, όπως κούραση, ξηροστομία και ναυτία, που μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009

Πώς θα αποφύγετε την παιδική ημικρανία

Η ημικρανία δεν αφορά μόνο τους ενήλικες. Πολλά παιδιά και έφηβοι έχουν επίσης την τάση να εμφανίζουν τον έντονο πόνο, την περιστασιακή ναυτία και την αύρα που απειλούν ορισμένους πάσχοντες από ημικρανία.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Επίκαιρες συμβουλές για την υγεία μας το καλοκαίρι από τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ

Προσοχή στα πρώτα συμπτώματα θερμοπληξίας: ζεστό και κόκκινο δέρμα, έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ατονία, εξάντληση, τάση για λιποθυμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, κράμπες.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Έρευνα: Οι πονοκέφαλοι συνυπάρχουν με συμπτώματα του πεπτικού

Η εμφάνιση πονοκεφάλων είναι συχνότερη σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα στο πεπτικό σύστημα, όπως ναυτία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, διάρροια και δυσκοιλιότητα, σε σχέση με ανθρώπους που δεν πάσχουν από τέτοια συμπτώματα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007

Γαστροσκόπηση από τη...μύτη

Από από τη μύτη και όχι από το στόμα μπορεί να γίνεται πλέον η γαστροσκόπηση, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον πόνο αλλά και το αίσθημα ναυτίας του εξεταζόμενου. Επίσης η νέα μέθοδος δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.