Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Η παιδική παχυσαρκία έχει επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία

Νέα ευρήματα ότι η παχυσαρκία στα πρώτα χρόνια της ζωής συνδέεται με την καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως

Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας σε αυτό το πρόχειρο φαγητό αλλά και η δυσπραγία των κυβερνήσεων να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση των καταναλωτών για τα σχολικά κυλικεία  

Η προσπάθεια εξάλειψης προβλημάτων υγείας στα παιδιά σχετικών με την κακή διατροφή, όπως η παιδική παχυσαρκία και η τερηδόνα, οφείλει να εδραιώνεται και στο χώρο του σχολείου.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Πρότυπο παρεμβατικό πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ζω, Κινούμαι & Τρέφομαι σωστά» -μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αποκλειστικά για γονείς και παιδιά.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Σοκαριστικά στοιχεία για την παιδική παχυσαρκία

Αναμφίβολα, κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα, ιδίως όταν ξέρεις ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα τελευταία 15 χρόνια το ποσοστό των παχύσαρκων ενηλίκων στη χώρα αυξήθηκε κατά 30%.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Νέα σκευάσματα για την παχυσαρκία

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ στην παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, καταλαμβάνουμε παγκόσμια πρωτιά.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η διατροφή στην βρεφική και παιδική ηλικία - επιπτώσεις στην ανώτερη Υγεία

Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού, ενώ περίπου 4 στα 10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κληρονομική βάση έχει η παιδική παχυσαρκία

Το σωματικό βάρος των παιδιών εξαρτάται σε ποσοστό 35 - 40% κατά μέσο όρο από τους γονείς τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας η παιδική παχυσαρκία

Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, μέχρι το 2025, 268 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο θα είναι υπέρβαρα και 91 εκατομμύρια παχύσαρκα.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Στα νησιά μας εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων παιδιών

Τα αποτελέσματα του προγράμματος αξιολόγησης του ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2014-2015, επιβεβαιώνουν ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλη την επικράτεια.