Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Παιδική παχυσαρκία: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Αμαρτίες Ελλήνων γονέων παιδεύουσι τέκνα -όπως αποδεικνύεται- και στο θέμα της διαμόρφωσης του σωματικού βάρους, με τις πιθανότητες ενός παιδιού να γίνει υπέρβαρο ή και παχύσαρκο να τριπλασιάζονται όταν και οι δύο γονείς είναι οι ίδιοι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, έναντι των παιδιών, των οποίων οι γονείς έχουν φυσιολογικό βάρος.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Η καισαρική τομή συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

Νεογνά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με όσα γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Εντοπίστηκαν γονίδια για την παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία για ορισμένα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί από 2 γενετικές ποικιλομορφίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Έρευνα για την παιδική παχυσαρκία και την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η παχυσαρκία εξελίσσεται σε επιδημία στις δυτικές κοινωνίες με τα υπέρβαρα παιδιά σε Ευρώπη και Αμερική να αυξάνονται δραματικά.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011

Θηλασμός: Εμποδίζει την παχυσαρκία σε νεογνά μητέρων με διαβήτη

Νεογνά των οποίων οι μητέρες εμφάνισαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παιδική παχυσαρκία, αλλά ο θηλασμός μειώνει τον συγκεκριμένο κίνδυνο, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010

‘Ωρολογιακή βόμβα’ για τη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία

‘Ωρολογιακή βόμβα’ είναι πλέον για τη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία, η οποία όταν στο μέλλον εκραγεί θα ανατρέψει το κοινωνικό και οικονομικό στάτους.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνα ενοχοποιεί ιό για την παιδική παχυσαρκία

Νέα έρευνα συνδέει την παιδική παχυσαρκία με τον αδενοιό 36.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Παιδική παχυσαρκία και νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού

Συζητήθηκε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκη για την παιδική παχυσαρκία και το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Στενή σχέση χαμηλού εισοδήματος – παχυσαρκίας

Προνόμιο’ των χαμηλών εισοδημάτων φαίνεται πως είναι η παιδική παχυσαρκία, όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Αττική.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Η παιδική παχυσαρκία διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η παιδική παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 55 ετών, σύμφωνα με νέα μακροχρόνια έρευνα που παρακολούθησε σχεδόν 5.000 παιδιά.