Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνα ενοχοποιεί ιό για την παιδική παχυσαρκία

Νέα έρευνα συνδέει την παιδική παχυσαρκία με τον αδενοιό 36.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Παιδική παχυσαρκία και νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού

Συζητήθηκε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκη για την παιδική παχυσαρκία και το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Στενή σχέση χαμηλού εισοδήματος – παχυσαρκίας

Προνόμιο’ των χαμηλών εισοδημάτων φαίνεται πως είναι η παιδική παχυσαρκία, όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Αττική.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Η παιδική παχυσαρκία διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η παιδική παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 55 ετών, σύμφωνα με νέα μακροχρόνια έρευνα που παρακολούθησε σχεδόν 5.000 παιδιά.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Το στρες στο οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία

Το να ζει κάποιο παιδί σε στρεσογόνο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την πιθανότητα να γίνει παχύσαρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικογένειες από τη Σουηδία.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

90εκ. ευρώ ετησίως για την παιδική παχυσαρκία

Mε 90 εκ. ευρώ ετησίως θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα πρόγραμμα για την δωρεάν διανομή φρέσκων και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Επιδημία η παιδική παχυσαρκία

Γενετικοί παράγοντες σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής συμβάλλουν στην αιτιοπαθογένεια της παιδικής παχυσαρκίας, ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Η μείωση πρόσληψης αλατιού ‘ασπίδα’ κατά της παιδικής παχυσαρκίας

H μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνουν τα παιδιά θα μπορούσε να αποτελέσει άμεσο μέτρο ενάντια στην παιδική παχυσαρκία, ανακοίνωσαν Βρετανοί ερευνητές.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007

'Επιδημία' η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας κρούουν οι ειδικοί, καθώς ενώ το 2003 το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων μαθητών της Β’ και Γ’ Δημοτικού έφθανε το 33%, σήμερα αγγίζει το 40%.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Παιδική παχυσαρκία: Τα Ελληνόπουλα ‘πάσχουν’ από διαβήτη ενηλίκων

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Ελλάδα η παιδική παχυσαρκία. Τα τελευταία χρόνια, οι παιδίατροι αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πάσχουν από τον λεγόμενο σακχαρώδη διαβήτη των ενηλίκων (τύπου 2), λόγω της παχυσαρκίας.