Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΕΕΕΘ: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των Πολυδύναμων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Η επιδημία ιλαράς και η επερχόμενη απιδημία γρόπης, επιβάλλει άμεσα την αντίδραση από πλευράς Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ.

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017

2η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο

Θα ήθελα, πάντως, να είμαι από μία πλευρά στη 2η Γενική Συνέλευση που προετοιμάζεται να κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο…Κάτι μου λέει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε με πολύ άγριες διαθέσεις και όχι επειδή δεν κατέχουν "καρέκλα" αλλά επειδή όταν έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στον κλάδο, κάποιοι μιλούν για θέματα που είναι τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Σύγκρουση διαρκείας του υπουργείου Υγείας με τους “θεσμούς” για το ωράριο των φαρμακείων

Η ελληνική πλευρά δεν διαπραγματεύεται την αλλαγή του πλαισίου για το ιδιοκτησιακό, αναζητώντας μία διάταξη η οποία δεν θα συγκρούεται με την απόφαση του ΣτΕ.

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

O ΣΦΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο φάρμακο

''Πολιτεία και φαρμακευτικός κλάδος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά με πραγματική διάθεση κατανόησης και συνεργασίας.''

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

6o πανελλήνιο συνέδριο αιμαφαίρεσης

Tο συνέδριο «φώτισε» εύρος θεμάτων που αφορούν στις δύο διαστάσεις της αιμαφαίρεσης, της θεραπευτικής και της πλευράς του δότη.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και στα δημόσια νοσοκομεία

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνεται ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλεί να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους τους.

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017

Σισμανόγλειο: Επαφές για τη δυνατότητα επισκέψεων ιατρικών επισκεπτών στους γιατρούς

Θέμα των επαφών είναι το σφιχτό ωράριο που ισχύει από την πλευρά της διοίκησης.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ανατιμήσεις σε ΜΗΣΥΦΑ εν όψει

Δεν θα προλάβει να τελειώσει η εβδομάδα....και θα δούμε αρκετές ανατιμήσεις σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.... (κάτι σχετικό ετοιμάζεται και από την πλευρά του υπουργείου).

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Επ' αόριστον άρση πίστωσης σκέφτονται οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

Αυτό αποφάσισε στο τελευταίο διοικητικό του συμβούλιο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, αν δεν τηρηθούν οι υποχρεώσεις και οι υποσχέσεις από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Οι πρώτοι 500 ιατρικοί επισκέπτες έτοιμοι να καταθέσουν δικόγραφο κατά της φορολόγησης των εταιρικών αυτοκινήτων

Κινητικότητα επικρατεί και από την πλευρά των εταιρειών, καθώς οι πληροφορίες είναι ότι αρκετές αναζητούν τρόπους κάλυψης του νέου φορολογικού κόστους.