Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016, 15:34

Διάσειση: Πρόσκαιρη επανεμφάνιση των συμπτωμάτων συνήθης πλευρά της ανάρρωσης

Νέα έρευνα αναφέρει ότι παιδιά που υπέστησαν ελαφρά διάσειση μπορεί να έχουν επανεμφάνιση των συμπτωμάτων όταν επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 19:31

Προληπτικός έλεγχος στο Ντυνάν για τους διεθνείς αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Οι ποδηλάτες της Εθνικής Ανδρών, Ζ. Βολικάκης, Σ. Μπρέτας και Γ. Καλογερόπουλος, καθώς και αθλητές της Εθνικής Νέων κάτω των 23 ετών και της Εθνικής Εφήβων – Νεανίδων, κρίθηκαν από ιατρικής πλευράς πανέτοιμοι για το βαρύ πρόγραμμα του καλοκαιριού.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 13:31

Αναμένεται αύξηση των βιο-ομοειδών φαρμάκων στην ελληνική αγορά

Έλληνες γιατροί εκτιμούν ότι θα πρέπει να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των συγκεκριμένων φαρμάκων στο μέλλον, τα οποία από πλευράς κόστους είναι φθηνότερα από τα πρωτότυπα σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 30%.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Πώς ανεβαίνει η τιμή ''παλιών'' σκευασμάτων

Πώς μπορείς να πάρεις νέα τιμή σε ένα σκεύασμα που επί της ουσίας είναι παλιό; Πολύ απλά, λανσάρεις μία εξελιγμένη μορφή του εν λόγω σκευάσματος - μπορεί να περιέχει ένα επιπλέον έκδοχο και άρα η δράση του στην ασθένεια να είναι πιο άμεση από πλευράς χρόνου (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εταιρείες) ή πολύ απλά να κάνεις μία καινοτόμο αλλαγή πάνω στη συσκευασία.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 13:22

Χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός του συνενζύμου Q10

Aπό κινεζικής πλευράς υπάρχει ενδιαφέρον να διερευνηθεί η προοπτική συνεργασίας με ελληνική εταιρεία και με στόχο την ευρωπαϊκή αγορά.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 17:17

ΙΑΣΩ: 1η Ημερίδα "Ελπίδα για το Μέλλον" από την ΕΕΔΑ

Στην ημερίδα διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καλύψουν όλα τα θέματα διατήρησης αναπαραγωγής τόσο από την πλευρά των γυναικολόγων αλλά και των ογκολόγων χημειοθεραπευτών και των χειρουργών μαστού.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, 12:56

Νέο τοπίο στο φάρμακο: Οι μειώσεις τιμών εντείνουν το ολιγοπώλιο

Πενήντα επιχειρήσεις διακινούν το 85,17% των σκευασμάτων που διατίθενται στην εσωτερική αγορά, ενώ από πλευράς τζίρου πραγματοποιούν το 88% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, 19:04

ΣΦΕΕ: Στον Καρόνε για το clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα

Να δοθεί στην ελληνική πλευρά η δυνατότητα να επιλέξει τα μέτρα επίτευξης των μνημονιακών στόχων, θα προτείνουν - μεταξύ άλλων - οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 15:26

Ξανθός στον ΠΟΥ: Όχι μόνο λόγια για τους πρόσφυγες…

Συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την υγειονομική πλευρά του, παρουσίασε στη Ρώμη ο Έλληνας υπουργός Υγείας.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015, 09:20

Σε εξέλιξη τριμερής διαπραγμάτευση φαρμακοποιών

Με φόντο την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμοκοποιών ΔΝΤ, Κομισιόν και Έλληνες φαρμακοποιοί διαπραγματεύονται τους όρους για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Τι ζητά η κάθε πλευρά.