Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία ή αναιμία Κούλεϋ χαρακτηρίζεται από βαριά αναιμία ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας

Ελπίδες για γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας, δίνει η επιστημονική έρευνα. Δέκα ασθενείς συμμετέχουν ήδη σε πιλοτικό πρόγραμμα.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Καρδιακή ανεπάρκεια: Προσοχή στην αναιμία

Τα αποτελέσματα ανασκόπησης ερευνών, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Journal of the American College of Cardiology’ δείχνουν ότι η αναιμία αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

Νέα ουσία κατά της αναιμίας στη χρόνια νεφρική νόσο

Η αναιμία, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης, αποτελεί βασικό δείκτη της χρόνια νεφρικής νόσου και επιδεινώνεται με την εξέλιξή της. Υπολογίζεται πως αναιμία εμφανίζεται σε 60-80% των ασθενών με νεφρική βλάβη.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

Θαλασσαιμία: Σε δύο χρόνια η γονιδιακή θεραπεία

Την προσεχή διετία θα εφαρμοστεί και κλινικά η γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007

Φωνή αγωνίας από τους πάσχοντες με κυστική ίνωση

Πενήντα Ελληνόπουλα γεννιούνται κάθε χρόνο με κυστική ίνωση, εξαιτίας της έλλειψης υποχρεωτικού προγεννητικού ελέγχου. Η γέννηση ασθενών παιδιών θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί με τον προγεννητικό, όπως και η μεσογειακή αναιμία, καθώς η κυστική ίνωση κληροδοτείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007

Πλαστές αναβολικές ουσίες στην αγορά

Το προϊόν έχει εγκριθεί μόνο για τις ακόλουθες ενδείξεις: Απλαστική αναιμία, περιπτώσεις γενικευμένου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή αφαίρεση των ωοθηκών, καταστάσεις με αρνητικό ισοζύγιο αζώτου, οστεοπόρωση, διέγερση ινωδόλυσης. Χρησιμοποιείται όμως ευρέως - παράνομα - για ντόπινγκ.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007

‘Κίνδυνος’ η αναιμία στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού

Επικίνδυνη φαίνεται πως είναι η αναιμία στους ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας ή άλλων οργανικών βλαβών σε σχέση με ανθρώπους που έχουν υποστεί άλλου είδους μεταμοσχεύσεις.