Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 17:56

Γιατί ο πονοκέφαλος εξαντλεί τον άνθρωπο

Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν περισσότερο σε σχέση με τον πόνο σε άλλα μέρη του σώματος, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 14:27

ΩΡΛ: Πού μπορεί να οφείλεται ο συχνός πονοκέφαλος

«Ιδιαίτερη σημασία έχει να ρωτήσουμε τον ασθενή για την ένταση του πόνου, τη διάρκεια, την εντόπιση, τη συχνότητα, τον συσχετισμό με κάποιες καταστάσεις''.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πάγωσαν τα σχέδια...

Πονοκέφαλος έχει πιάσει τις πολυεθνικές που δεν ξέρουν τι θα κάνουν τελικά με τα καινοτόμα φάρμακα που έχουν, αν δηλαδή θα τα φέρουν στην Ελλάδα ή όχι.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 15:58

Πονοκέφαλος τάσεως: Κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας

Ο πονοκέφαλος τάσεως αντιμετωπίζεται με αναλγητικά φάρμακα και κυρίως με Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν τον ασθενή.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 16:12

Έμπολα: Μπορεί να αφήσει νευρολογικά προβλήματα

Στα συνήθη προβλήματα περιλαμβάνονταν η αδυναμία, ο πονοκέφαλος, η απώλεια μνήμης, η χαμηλή διάθεση, οι μυϊκοί πόνοι, το τρέμουλο, μη φυσιολογικές κινήσεις ματιών και ακανόνιστα αντανακλαστικά.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, 16:55

Ο έντονος πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ο δυνατός πονοκέφαλος κατά την κύηση μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών σε γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014, 19:38

Λιγότερος πονοκέφαλος με τη βοήθεια αντισωμάτων;

Ερευνητές μελετούν την επίδραση αντισώματος στις ημικρανίες. Από την πέμπτη μέχρι την όγδοη εβδομάδα μετά τη χορήγηση, το αντίσωμα αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μείωσε τον αριθμό των ημικρανιών.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Καλό Ιούνιο για πληρωμές των παρόχων υγείας;

Πονοκέφαλος για τα τρία υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας είναι πια η μνημονιακή υποχρέωση για τις πληρωμές των παρόχων υγείας.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011, 17:37

Πονοκέφαλο εμφανίζουν πολλοί ασθενείς με HIV

Ο πονοκέφαλος επηρεάζει περίπου το 50% των ασθενών με HIV / AIDS στις ΗΠΑ και πολλοί από αυτούς είναι ισχυροί, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011, 14:14

Κρατήστε το στρες υπό έλεγχο

Το πρώτο βήμα για να κρατήσουμε το στρες υπό έλεγχο είναι η αναγνώριση των αρχικών συμπτωμάτων του, όπως η μυϊκή ένταση, ο πονοκέφαλος ή το άγχος.