Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

''Ανοίγει η αυλαία'' των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο πλαίσιο του ''Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ''.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Συνάντηση της ΠΟΑμΣΚΠ με τον υπουργό Υγείας

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Φάρμακο για το ''πόδι του αθλητή'' δοκιμάζεται στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε αρχικές έρευνες σε ζώα, δυο υπάρχοντα φάρμακα επιδιόρθωσαν μέρος της κυτταρικής βλάβης και της παράλυσης που συνοδεύουν τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Αντιεπηληπτικό φάρμακο προστατεύει την όραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας;

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, η ομάδα που έλαβε φαινυτοΐνη είχε 30% μικρότερη βλάβη του στρώματος των νευρικών ινών στον αμφιβληστροειδή σε σύγκριση με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015

Πειραματική αγωγή με βλαστικά κύτταρα αναστρέφει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η καινοτόμος αγωγή είναι η πρώτη που αναστρέφει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Η σκλήρυνση κατά πλάκας συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα θρεπτικών ουσιών στις γυναίκες

Χαμηλότερα επίπεδα σημαντικών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών θρεπτικών ουσιών έχουν γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός ερευνητής, Ραλφ Γκόλντ, το Σάββατο στο Χίλτον

Ο καθηγητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Bochum της Γερμανίας, Ralf Gold, έρχεται να παρουσιάσει σε Έλληνες ιατρούς και ασθενείς μία ρηξικέλευθη και ασφαλή αγωγή γύρω από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με θέμα τη ‘’Σεξουαλική Υγεία’’

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 200 μέλη του Συλλόγου, με κοινό χαρακτηριστικό την επιθυμία για ενημέρωση και αποσαφήνιση ερωτημάτων και αποριών σχετικά με τις σεξουαλικές διαταραχές στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Bλαστικά κύτταρα οδήγησαν σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η υψηλής δόσης θεραπεία ανοσοκαταστολής με αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων φάνηκε να διατηρεί σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας, σε νέα έρευνα.