Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Bλαστικά κύτταρα οδήγησαν σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η υψηλής δόσης θεραπεία ανοσοκαταστολής με αυτόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων φάνηκε να διατηρεί σε ύφεση τη σκλήρυνση κατά πλάκας, σε νέα έρευνα.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης

Nέες από του στόματος θεραπείες όπως είναι η τεριφλουνομίδη και ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας, σύντομα θα είναι διαθέσιμες στους Έλληνες ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014

Αισιόδοξα μηνύματα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, όχι μόνο λόγω των ιατρικών και θεραπευτικών εξελίξεων αλλά και από τη στάση ζωής που έχουν τα άτομα που ζουν με τη ΣΚΠ.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Λιβάνι κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Γερμανική ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Νευροανοσολογίας και Κλινικής Έρευνας της Σκλήρυνση κατά Πλάκας (INIMS) στο Αμβούργο δοκιμάζει εκχύλισμα λιβανιού κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θετικά αποτελέσματα της θεραπείας με φουμαρικό διμεθυλεστέρα στην πενταετία

Νέα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας με φουμαρικό διμεθυλεστέρα σε βάθος πενταετίας, στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θετικά ενδιάμεσα αποτελέσματα για την αλεμτουζουμάμπη

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα με την Αλεμτουζουμάμπη διατηρείται σε περισσότερα από τα δύο- τρίτα των ασθενών στο τέταρτο έτος πιλοτικών κλινικών μελετών.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Συχνές οι αδιάγνωστες διαταραχές ύπνου

Αν μένουν αθεράπευτες, οι διαταραχές ύπνου στη σκλήρυνση κατά πλάκας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη της νόσου, καθώς και τη γενική ευεξία των ανθρώπων, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια εκστρατεία ‘’Ωκεανοί Ελπίδας’’ για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Ο Ιδρυτής του Oceans of Hope Δρ Mikkel Anthonisen μαζί με μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων και ασθενών με ΣΚΠ, θα πλεύσουν σε όλο τον κόσμο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς με την παγκόσμια κοινότητα των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Σημαντικά ‘’κενά’’ στην επικοινωνία νευρολόγων και ασθενών

Σημαντικά ‘’κενά’’ στην επικοινωνία νευρολόγων και ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση διαπίστωσε νέα διεθνής έρευνα.