Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τα φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για φαρμακευτικό σκεύασμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι "συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα ταύτα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ), Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Στους δικηγόρους περνά το θέμα

O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι " συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία ‘’Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ)’’, Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Βιταμίνη D: η ''Βιταμίνη του Ήλιου''

Ποια είναι η προέλευσή της στα συμπληρώματα διατροφής.  

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, παρουσιάζονται, ωστόσο, ως φάρμακα, καθώς, κατά τη διαφήμισή τους, γίνεται αναφορά σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019

Προειδοποίηση ΕΟΦ για το προϊόν Black Latte

Το προϊόν περιέχει ενεργό άνθρακα, συστατικό μη αποδεκτό σε συμπληρώματα διατροφής.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019

Πότε δίαιτα και συμπληρώματα διατροφής δεν είναι ωφέλιμα για την καρδιά

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα μπορεί να μην έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα για την καρδιά και ορισμένα ενδέχεται ακόμη και να βλάψουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Η εποχή θέλει επικέντρωση

Kινητικότητα παρατηρείται στα συμπληρώματα διατροφής... Γνωστό σκεύασμα από πολυθενική, έμαθα ότι μαζεύτηκε από την αγορά γιατί πολύ απλά δεν γράφει πωλήσεις.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση ΣΕΣΔΙ για νομοθεσία και συμπληρώματα διατροφής

Θέλει να αποσαφηνίσει τα ακόλουθα ''έχοντας ως γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία, την διαφύλαξη της φήμης των εταιριών του κλάδου αλλά και των συμφερόντων των καταναλωτών''.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής

Το 55% των Ελλήνων παίρνουν σήμερα ή πήραν περιστασιακά στο παρελθόν συμπληρώματα διατροφής, με τις γυναίκες να κατέχουν τα πρωτεία.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Αποσύρεται η διάταξη για τα συμπληρώματα διατροφής στα γυμναστήρια

Η πολιτική βούληση και των δύο υπουργείων είναι να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός.