Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Η αερόβια άσκηση βοηθά ανθρώπους με σχιζοφρένεια

Aερόβια άσκηση για περίπου 12 εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου ασθενών με σχιζοφρένεια.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Σχιζοφρένεια: 'Εγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θεραπεία συντήρησης

H παλμιτική παλιπεριδόνη, μια ένεση ανά τρίμηνο, είναι η πρώτη θεραπεία για τη σχιζοφρένεια που θα χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Το πανεπιστήμιο του Cardiff θα διαλευκάνει τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου

Το Κέντρο στοχεύει στο να παρέχει άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες σχετικά με τα αίτια των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων όπως η άνοια, η σχιζοφρένεια και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Νέες προοπτικές και λύσεις στη θεραπεία της σχιζοφρένειας

Οι αγωγές μακράς δράσης μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να συνεχίζουν αδιάκοπα τη θεραπεία τους, ελαχιστοποιώντας το χρόνο ενασχόλησής τους με τη λήψη του φαρμάκου.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016

Θετική Γνωμοδότηση της CHMP για την τριμηνιαία φαρμακοτεχνική μορφή της παλμιτικής παλιπεριδόνης

Με την παρούσα εξέλιξη, η τριμηνιαία φαρμακοτεχνική μορφή της παλμιτικής παλιπεριδόνης θα αποτελεί τη θεραπεία για τη σχιζοφρένεια που θα χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Σχιζοφρένεια: Μαγνητική τομογραφία έδειξε την προσπάθεια του εγκεφάλου να αναδιοργανωθεί

Eρευνητική ομάδα από τη Βρετανία και την Κίνα εμφάνισε ενδείξεις ότι ο εγκέφαλος μπορεί ενδεχομένως να έχει την ικανότητα ‘’επιδιόρθωσης’’ και καταπολέμησης της ψυχικής νόσου.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Η πρώτη ελληνική ιστοσελίδα ενημέρωσης για τη σχιζοφρένεια. schizophrenia24x7.gr

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια ασθενείς, καθώς και οι συγγενείς τους έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα από την ιστοσελίδα schizophrenia24x7, η οποία μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Η σχιζοφρένεια συνδέεται με μεγαλύτερες πιθανότητες απόπειρας αυτοκτονίας

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι με σχιζοφρένεια έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν σε σχέση με άλλους ανθρώπους που δεν έχουν την πάθηση.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016

Νέα στοιχεία για τη σχιζοφρένεια

Eρευνητές δήλωσαν ότι η μείωση του αριθμού των ανασταλτικών νευρώνων σε μικροσκοπική περιοχή του ιππόκαμπου μπορεί ενδεχομένως να παίζει ρόλο σε συμπτώματα της σχιζοφρένειας που επιμένουν.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Σχιζοφρένεια: Ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ παραισθήσεων και διαφορών στον εγκέφαλο

Διαφορές στη δομή του εγκεφάλου αυξάνουν τον κίνδυνο παραισθήσεων σε ανθρώπους με σχιζοφρένεια, ανακάλυψαν ερευνητές του University of Cambridge.