Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017

ΕΚ : Ζητά την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να θέσουν σε εφαρμογή ένα εναρμονισμένο πρόγραμμα επιτήρησης των λοιμώξεων σε επίπεδο ΕΕ.

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Ευάλωτοι οι φτωχοί στα ιατρικά λάθη

Η βλάβη του ασθενούς κατά την παροχή υγειονομικής φροντίδας αποτελεί παγκοσμίως την 14η αιτία επιβάρυνσης από ασθένειες, όπως η φυματίωση και η ελονοσία.

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017

Ενθαρρυντικά νέα για τη φυματίωση

Καλά τα νέα! Στοιχεία από 53 ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ECDC ( Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Ευρώπης),κάτι αντίστοιχο προς το CDC των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι από το 2011 έως και το 2015, που ξανάγινε καταγραφή των στοιχείων, η συχνότητα της φυματίωσης, καθώς και οι θάνατοι από τη νόσο, μειώθηκαν έως και 8%.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Σημαντικό βήμα στη φυματίωση

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η γονιδιακή αλληλουχία, τους επιτρέπει να εντοπίσουν το DNA διαφορετικών δειγμάτων σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης έχει μολυνθεί απο το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), το 2015 εκτιμάται ότι σημειώθηκαν παγκοσμίως 10.400.000 νέες περιπτώσεις φυματίωσης.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

2o Πανελλήνιο Συνέδριο νοσημάτων θώρακος και παθήσεων από το περιβάλλον

Σημειώνεται αύξηση των αναπνευστικών νοσημάτων, όπως οι αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, το εξωγενές βρογχικό άσθμα, ο καρκίνος του πνεύμονα και η φυματίωση.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Παύει να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά της φυματίωσης στα παιδιά της πρώτης δημοτικού

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών τροποποιείται και η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση σε νεογνά αυξημένου κινδύνου.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016

Στα χωράφια των Παιδιάτρων 'μπαίνουν' οι παιδικοί σταθμοί

Ανενημέρωτοι αλλά και παράνομοι είναι κάποιοι παιδικοί σταθμοί που μπλοκάρουν εγγραφές παιδιών αν δεν έχουν πραγματοποιήσει τη διαγνωστική εξέταση για την φυματίωση (mantoux), ενώ την ίδια στιγμή παραβιάζουν και τα ατομικά τους δικαιώματα.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016

Οι θάνατοι από ιογενή ηπατίτιδα φτάνουν τους θανάτους από AIDS και φυματίωση

'Εκθεση υπολογίζει πως η ηπατίτιδα και οι επιπλοκές της ευθύνονταν για 1,45 εκατομμύρια θανάτους μέσα στο 2013, με το AIDS να σκοτώνει 1,2 εκατομμύρια και τη φυματίωση 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016

Θετικοί στη φυματίωση στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Κέντρο Προσφύγων

Βρέθηκαν θετικοί στον βάκιλο, έπειτα από μαντού στο οποίο υποβλήθηκαν από κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών.