Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ερευνητές αναπτύσσουν τεστ ούρων για τον εντοπισμό του ιού HPV

Η εξέταση ούρων για τον ιό HPV είναι λιγότερο παρεμβατικός τρόπος για τον εντοπισμό του ιού που συνδέεται με τον καρκίνο του τραχήλου.

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014

Εξέταση αίματος για την υποτροπή του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Έρευνα αρχικού σταδίου αναφέρει ότι νέο τεστ αίματος και σάλιου που ερευνά για ίχνη του ιού HPV θα μπορεί να προβλέπει την υποτροπή του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Καρκίνος τραχήλου: Στην πρώτη γραμμή ελέγχου το τεστ Cobas αντί του Pap- test

'Εγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έλαβε το τεστ cobas HPV της Roche Diagnostics, για πρωτοβάθμιο έλεγχο πρώτης γραμμής για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Εμπειρογνώμονες FDA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το HPV Test της Roche

Προτείνεται ως τέστ πρωτοβάθμιου προσυμπτωματικού ελέγχου για την αναγνώριση των γυναικών με υψηλό βαθμό κινδύνου για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

Το HPV test προλαμβάνει περισσότερα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου

Έρευνα αναφέρει ότι η εξέταση HPV εμπόδισε περισσότερα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου σε σχέση με την εξέταση ΠΑΠ.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να προστατεύσει από τον ιό HPV

Το βούρτσισμα των δοντιών, το νήμα και η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορούν ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης με τον HPV από τη στοματική οδό.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Εξέταση αίματος θα προβλέπει τον καρκίνο του φάρυγγα

Επιστήμονες μπορεί ενδεχομένως να καταφέρουν να προβλέπουν τον καρκίνο του φάρυγγα που προκαλείται από τον ιό HPV, περισσότερο από 10 χρόνια πριν τη διάγνωση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Journal of Clinical Oncology'.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΙΑΣΩ: 11ο Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου

Πρακτική άσκηση των γυναικολόγων σε μεθόδους αντιμετώπισης ασθενών με βλάβες που σχετίζονται με τον ιο HPV θα γίνουν στο Ιασώ, στο πλαίσιο του 11ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου.

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013

Roche: Βράβευση του διαγνωστικού τεστ cobas HPV στα Prix Galien

Με το Βραβείο Prix Galien Greece 2013 τιμήθηκε η Roche Diagnostics Hellas στην κατηγορία Καλύτερου Διαγνωστικού Εργαλείου, για το cobas HPV Test, ένα μοναδικό διαγνωστικό τεστ το οποίο εντοπίζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ακόμη και από την πρώτη εξέταση.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Roche Diagnostics: Νέα εξέταση για τον έλεγχο του ιού HPV

Επεκτάθηκε η πιστοποίηση CE του τεστ cobas 4800 HPV για τη χρήση του ως τεστ πρώτης γραμμής προσυμπτωματικού ελέγχου στην ανίχνευση του ιού HPV (των ανθρωπίνων θηλωμάτων).