Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010

Νέα όπλα στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Το 50% των Ελληνίδων γυναικών που προσέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας για έλεγχο με τεστ Παπανικολάου, είναι θετικές στον ιό HPV.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

8 τύποι του ιού HPV ευθύνονται για τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου στον τράχηλο

Επιστήμονες εντόπισαν τους 8 τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που είναι υπεύθυνοι για άνω του 90% των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου παγκοσμίως.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

HPV λοίμωξη: μοναδικός τρόπος πρόληψης ο εμβολιασμός

Σταθερή αύξηση των νοσημάτων που έχουν σχέση με τη HPV λοίμωξη, στις γυναίκες όλου του κόσμου αλλά και στην Ελλάδα καταγράφουν χρόνο με το χρόνο οι επιστήμονες.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Xαμηλότερη στην Ευρώπη η εμβολιαστική κάλυψη για τον HPV στη χώρα μας

Η Ελλάδα παρουσιάζει τα πιο χαμηλά ποσοστά εφαρμογής προληπτικών μέτρων στη μάχη έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει μόλις το 17%.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Πρέπει η εξέταση HPV να αντικαταστήσει το ΠΑΠ τεστ;

Η εξέταση DNA για την ύπαρξη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων θα πρέπει ενδεχομένως να αντικαταστήσει το τεστ ΠΑΠ σαν κύριος τρόπος εξέτασης των γυναικών για καρκίνο του τραχήλου, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Ο ιός HPV ενοχοποιείται και για τον καρκίνο του πέους

Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός HPV, ο οποίος προκαλεί καρκίνο του τραχήλου ενοχοποιείται και για τα μισά περιστατικά καρκίνου του πέους, ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

Ιδιαίτερα μικρό το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης για τον HPV

Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι μικρή, καθώς προσεγγίζει μόλις ένα 10% του εμβολιαστικού πληθυσμού της.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Τα οφέλη του τετραδύναμου εμβολίου κατά του HPV

Σημαντική μείωση της συχνότητας των γεννητικών κονδυλωμάτων στο γενικό πληθυσμό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιτευχθεί με τα προγράμματα εμβολιασμών κατά του ιού HPV.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

ΙΚΑ: Οι προϋποθέσεις για το εμβόλιο HPV έως τα 26

Εστάλη η εγκύκλιος του ΙΚΑ, για το εμβολιασμό γυναικών έως 26 ετών, με το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Δωρεάν χορήγηση από το ΙΚΑ του εμβολίου κατά του HPV

Καλύπτεται και από το ΙΚΑ το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος, ενώ η αρμόδια διεύθυνση απέστειλε σήμερα και τη σχετική εγκύκλιο προς τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.