Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Καθολική Απαγόρευση Καπνίσματος για την αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)

Αν οι Πολίτες σταματούσαν το κάπνισμα, σε 20-30 χρόνια οι χρόνιες Πνευμονοπάθειες όπως η ΧΑΠ θα είχαν μειωθεί ή ακόμη και εξαφανιστεί ενώ σήμερα αποτελούν την 3η αιτία θανάτου και την 5η αιτία αναπηρίας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης της Novartis για την αλλαγή θεραπείας στους ασθενείς με μέτρια ΧΑΠ

Ο συνδυασμός ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου της εταιρείας Novartis βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία και τα συμπτώματα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), μετά από αλλαγή της προηγούμενης θεραπείας.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Μελέτη επιβεβεβαιώνει αποτελεσματικότητα θεραπείας για τη ΧΑΠ

Οι νέες αναλύσεις από τη μελέτη FLAME επιβεβαίωσαν ότι ο σταθερός συνδυασμός ινδακατερόλης/ γλυκοπυρρονίου αποτελεί αποτελεσματικότερη επιλογή σχετικά με τον κίνδυνο παροξύνσεων στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σε σχέση με το συνδυασμό σαλμετερόλης/φλουτικαζόνης, σε διάφορες υποομάδες ασθενών.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Προσφορά προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για τη ΧΑΠ

Η προσφορά προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει σπιρομέτρηση, αξονική τομογραφία θώρακος και πνευμονολογική κλινική εκτίμηση σε μειωμένη τιμή.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Εκστρατεία ενημέρωσης για το άσθμα και τη ΧΑΠ 2016 – 2017

Η εκστρατεία ενημέρωσης, εκτός από την προβολή video animation στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις σε Δήμους, ομιλίες, έρευνα σε ιατρούς της ειδικότητας.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Πάνω από 380 δισ. το κόστος των αναπνευστικών νοσημάτων στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από αναπνευστικά νοσήματα, ενώ πάνω από το 50% των θανάτων σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα και τη ΧΑΠ.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Η εκστρατεία ‘’ΑΝΑΠΝΕΩ’’ στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας

Kατά τη διήμερη παραμονή της εκστρατείας σε δυο ακριτικά νησιά, περισσότεροι από 250 κάτοικοι ενημερώθηκαν μέσω ειδικού εντύπου για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016

Η άσκηση σε ασθενείς με ΧΑΠ μειώνει άγχος και κατάθλιψη

Η χαμηλή φυσική δραστηριότητα είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό της νόσου και εκτιμάται πως αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για συνοδά νοσήματα.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως η ΧΑΠ – στους 600.000 υπολογίζονται οι Έλληνες πάσχοντες

Δυναμική η συμμετοχή του Ομίλου Pharmathen στο 25ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Αναπνευστικά νοσήματα: ''Πληγές'' για κοινωνία και οικονομία

Μεγάλο είναι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Στην πρώτη πεντάδα των δαπανών για την υγεία παγκοσμίως βρίσκεται η ΧΑΠ.